Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής: Συγκέντρωση στις 12.30 στο κτίριο της Περιφέρειας - 902.gr

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή (16 Ιούνη) στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και στη συγκέντρωση στις 12.30 στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, Συγγρού 15-17, καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής.
Διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής κινείται στην ίδια ρότα με την κυβέρνηση. «Δέκα μήνες τώρα δεν παίρνει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων της Αττικής, υλοποιεί ακόμα τον προϋπολογισμό του "μνημονιακού" Σγουρού, δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων της.
Προχωράει σε αυθαίρετες "μετακινήσεις" υπαλλήλων, "κλείνει τα μάτια" σε χρόνια αιτήματα "μετακίνησης" συναδέλφων, συνεχίζει να μη δίνει λύση σε οξυμένα προβλήματα των υπαλλήλων, όπως καθαριότητα των υπηρεσιών, αναβάθμιση κτιριακού και τεχνικού εξοπλισμού, υποστελέχωση των υπηρεσιών, μη πληρωμή υπερωριακής και νυχτερινής εργασίας κ.λπ.
Αρνείται να απαντήσει στα υπομνήματα του ΔΣ του Συλλόγου και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων».
Παράλληλα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στηλιτεύουν την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου, η οποία στέκεται κατώτερη των περιστάσεων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Πέντε μήνες μετά την κυβερνητική εναλλαγή γίνεται φανερό ότι η διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για έναν έντιμο συμβιβασμό, φέρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Καθημερινά διαλύονται οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου. Και τα δύο σχέδια -και των δανειστών και της κυβέρνησης- είναι βαθιά αντιλαϊκά. Φέρνουν νέα μνημόνια, νέες ανατροπές.
Το μόνο σχέδιο που μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση είναι αυτό που φέρνει το λαό στο προσκήνιο, που καλεί σε αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, για την κάλυψη των απωλειών μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας.
Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής κινείται στην ίδια ρότα με την κυβέρνηση. Δέκα μήνες τώρα δεν παίρνει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων της Αττικής, υλοποιεί ακόμα τον προϋπολογισμό του "μνημονιακού" Σγουρού, δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων της.
Προχωράει σε αυθαίρετες "μετακινήσεις" υπαλλήλων, "κλείνει τα μάτια" σε χρόνια αιτήματα "μετακίνησης" συναδέλφων, συνεχίζει να μη δίνει λύση σε οξυμένα προβλήματα των υπαλλήλων, όπως καθαριότητα των υπηρεσιών, αναβάθμιση κτιριακού και τεχνικού εξοπλισμού, υποστελέχωση των υπηρεσιών, μη πληρωμή υπερωριακής και νυχτερινής εργασίας κ.λπ.
Αρνείται να απαντήσει στα υπομνήματα του ΔΣ του Συλλόγου και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων.
Απέναντι σ’ αυτό το πλαίσιο η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου στέκεται κατώτερη των περιστάσεων. Δεν κατόρθωσε να προετοιμάσει ούτε αυτή τη σημερινή μας στάση εργασίας που αποφάσισε η Γενική μας Συνέλευση στις 6 Μάη για το 2ο δεκαήμερο του ίδιου μήνα. Έφτασε να βγάλει τη σχετική ανακοίνωση ένα μήνα μετά, την Παρασκευή το μεσημέρι! Είναι ολοφάνερο ότι δείχνει στάση ανοχής στη νέα Περιφερειακή Αρχή, ότι δεν έχει διάθεση σύγκρουσης, ότι καλλιεργεί αυταπάτες στους συναδέλφους πως έτσι μπορεί να βρεθεί λύση.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην Περιφέρεια Αττικής, παλεύουν για επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, αναδεικνύουν την ανάγκη ουσιαστικής διεκδίκησης και οργάνωσης του αγώνα απέναντι στην πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της εκφραστές.
Καλούμε τους συναδέλφους να ξεπεράσουν τους εκβιασμούς και το κλίμα τρομοκρατίας, που αξιοποιείται για να ξεχάσουμε τις απώλειες και να αποδεχτούμε νέα βάρβαρα μέτρα, νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις.
Οι ίδιες οι εξελίξεις δείχνουν πως η πραγματική διέξοδος για τους εργαζόμενους δεν είναι οι διαπραγματεύσεις για τους όρους σφαγής τους, δεν είναι η ανοχή και το χαμήλωμα των απαιτήσεων, αλλά η οργάνωση του αγώνα για ρήξη, με ένα μόνο περιεχόμενο: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, ο λαός στο τιμόνι της οικονομίας και της εξουσίας».
16 Ιούνη 2015