Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Για τη Συνεδρίαση του ΔΣ της 2/11/2015

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 2ης Νοέμβρη 2015 η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των καταστροφών σε δρόμους, σπίτια και σχολικές μονάδες του δήμου μας από την πρόσφατη νεροποντή, η απαραίτητη αντιπλημμυρική θωράκιση της και το ζήτημα της αποζημίωσης των πληγέντωνΕπίσης πρότεινε να έρθει για συζήτηση η κατάσταση που διαμορφώνεται σε οικονομικά του δήμου από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Οι προτάσεις έγιναν δεκτές και θα συζητηθουν στην επόμενη συνεδρίαση.

Στο πολύ σοβαρό θέμα του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισηςαπορριμμάτων με διαδημοτική συνεργασία ήταν εντυπωσιακή η ταύτιση και ομοφωνία όλων των άλλων παρατάξεων που κινούνται στις ράγες του ευρωμονόδρομου. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο σχέδιο που κινείται στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ – κυβέρνησης, εντάσσεται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων, όπως ανοικτά αναφέρει το ίδιο το σχέδιο (κοινωνική επιχειρηματικότητα) , και θα φορτώσει νέα βάρη στους δημότες. Όπως ομολογήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο η αύξηση των δημοτικών τελών είναι προ των πυλών,  ενώ το σχέδιο θα «φιλοδωρήσει»  την περιοχή μας με 3 τουλάχιστον μινι – σκουπιδότοπους (2 «πράσινα σημεία» και ΚΔΑΥ). Η Λαϊκή Συσπείρωση απεύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους, και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο δήμο - των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα  καρατομεί σήμερα  η «δεύτερη φορά αριστερά» κυβέρνηση – να κινητοποιηθούν: ενάντια στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων ενάντια στα νέα χαράτσια, την επέκταση της ιδιωτικής δράσης και ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων. Για στελέχωση  των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό. Για απόκρουση της αντεργατικής  -αντιασφαλιστικής επέλασης κεφαλαίου – ΕΕ- κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η απεργία στις 12 Νοέμβρη να γίνει και βήμα καταδίκης των αντιλαϊκών σχεδιασμών της δημοτικής και περιφερειακής αρχής.

Στο θέμα της γνωμοδότησης επί της ΜΠΕ του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής»  η Λαϊκή Συσπείρωση θύμισε ότι έχει τοποθετηθεί σε όλα τα επίπεδα για το θέμα, για το ΡΣΑ και τον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής, για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε αθλητικές υποδομές και την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου αθλητικού χώρου που θα εξυπηρετεί το σύνολο των αναγκών άθλησης της νεολαίας και του λαού της περιοχής και θα στεγάζει την ΑΕΚ. Σημείωσε ότι το ζήτημα είναι κατεξοχήν πολιτικό, και ότι τόσο η μελέτη που κατατίθεται προς διαβούλευση όσο και οι άλλες απόψεις και θέσεις που εμφανίζονται, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποσπασματικά. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τη ΜΠΕ καταθέτοντας δική της γνωμοδότηση.
Οι άλλες παρατάξεις, και η δημοτική αρχή, ουσιαστικά παραπέμπουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αντιμετώπιση προβλημάτων που εντοπίζονται στους επιχειρηματίες που θα υλοποιοήσουν το έργο,  παρακάμπτοντας το γεγονός ότι στην ουσία μιλάμε για ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που έχει στόχο και κριτήριο το κέρδος. Βγάζει μάτι ο αποπροσανατολισμός και η σύγχυση που επιχειρεί να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ουρές του με μοιρασμένους ρόλους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕΝ άφησε παντελώς στο απυρόβλητο την διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕΝ στην Περιφέρεια που ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή περάσει χωρίς συνεδρίαση η ίδια ΜΠΕ, ενώ δε βρήκε μια λέξη να πει για το συνολικό ΡΣΑ που διατηρεί και εφαρμόζει η κυβέρνησή τους… 
Νέα Φιλαδέλφεια 5/11/2015