Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου ΠαιδείαςΕποχές που έχουν καταδικαστεί βαθιά στη συνείδηση του ελληνικού λαού θυμίζει η απόφαση του υπουργείου παιδείας (6482/Δ2/15/1/15) να δώσει άδεια εισόδου και παρουσίας σε κληρικούς κατά τη διάρκεια του μαθήματος των θρησκευτικών, μετά από αίτημα της Μητρόπολης Ν.Ιωνίας-Φιλαδέλφειας.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση το υπουργείο παιδείας, θεματοφύλακας υποτίθεται των κανόνων που διέπουν τη  λειτουργία της εκπαίδευσης, αντί να διαφυλάξει όπως προβλέπεται, την εκπαιδευτική διαδικασία από οποιαδήποτε παρέμβαση τρίτων (και δεν εξαιρείται ούτε η εκκλησία) παρεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα, βάζοντας μέσα στα σχολεία αυτόκλητους "τοποτηρητές" την ώρα του μαθήματος των θρησκευτικών, να παρακολουθούν και αντικειμενικά να κρίνουν αν η μέθοδος και το περιεχόμενο  που χρησιμοποιεί ο εκπαιδευτικός για να κάνει το μάθημα συνάδει με τα δικά τους κριτήρια.

Η Συγκυβερνώσα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι εχτές έσκιζε τα ιμάτιά της,για το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας,σήμερα στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί και των αναδιαρθρώσεων που προωθεί στη παιδεία, αναζητώντας συμμάχους,δυναμώνει τη συνεργασία της με την εκκλησία και από κοινού επιδιώκουν να παρέμβουν σε κατευθύνσεις και θέματα γενικότερης σημασίας που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, αλλά και με τον έλεγχο των ίδιων των εκπαιδευτικών στο διδακτικό τους έργο.

Οι πιο πάνω ενέργειες που δεν είναι μεμονωμένες,επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι,οι φιλοδοξίες του νέου επικεφαλής της Μητρόπολης Ν.Ιωνίας - Φιλ/φείας δεν σταματούν εδώ,αλλά επεκτείνονται και με άλλες παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει την ίδια χρονική περίοδο (αρχές 2015) αυτή τη φορά σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης και αφορούν την προσχολική αγωγή.

Έτσι διεκδίκησε και διαπραγματεύτηκε με τη Δημοτική Αρχή Μπάμπαλου στο Ν.Ηράκλειο να πάρει για λογαριασμό της Εκκλησίας χώρο που ήταν ήδη χαρακτηρισμένος να γίνει δημοτικός παιδικός σταθμός, για να τον  κάνει παιδικό σταθμό της Εκκλησίας. Ανεξάρτητα αν δεν προχώρησε αυτή η επιλογή, ο Δήμαρχος Ηρακλείου ικανοποιώντας νέα απαίτηση της Μητρόπολης παραχώρησε οικόπεδο 550τ.μ  στο ίδιο Ο.Τ 437Β1 (οικοδομικό τετράγωνο). Το οικόπεδο αυτό ήταν χαρακτηρισμένο για αθλοπαιδιές, δηλαδή ελεύθερος χώρος και παραχωρήθηκε  για να χτιστεί εκκλησία αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων κατοίκων, των εκπαιδευτικών και το κυριότερο για τις ανάγκες των ίδιων των παιδιών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Ν.Ιωνία, τη Ν.Φιλαδέλφεια, το Ν.Ηρακλείο καλούν το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα την συγκεκριμένη απόφαση 6482/Δ2/15-12016 που επιτρέπει την είσοδο κληρικών στις αίθουσες διδασκαλίας την ώρα του μαθήματος. Παράλληλα να αποτρέψει οποιαδήποτε εμπλοκή της εκκλησίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλούν τις Δημοτικές αρχές των αντίστοιχων Δήμων με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων να απαιτήσουν από τον Υπουργό και την Κυβέρνηση να ακυρώσει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο στηρίζοντας τη θέση του συλλόγου των εκπαιδευτικών « Γ. Σεφέρης» που απαιτεί να μην εφαρμοστεί.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ