Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Ζητά τη σύγκληση της ΓΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής για να μην πεταχτεί κανένας εργαζόμενος στο δρόμο

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ως παράνομη την ανανέωση των 8συμβάσεων των 8μηνιτών εργαζομένων, καθώς και οι επιπτώσεις που θα επιφέρει η υλοποίηση αυτής της απόφασης στις υπηρεσίες του Δήμου συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης που έγινε την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να σταλεί αίτημα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) προκειμένου να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και να αποφασισθεί κανένας εργαζόμενος να μην πεταχτεί στο δρόμο, αντίθετα με νομοθετική παρέμβαση άμεσα η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει το προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.
Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ανέφερε: «Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Όσο και αν προσπαθεί να δείξει ότι "ήθελε αλλά δεν μπόρεσε", δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της. Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου υλοποιείται ένα χιλιοπαιγμένο αντιλαϊκό έργο που επαναλαμβάνεται με θύματα τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα δικαιώματα του λαού μας.
Από τη δική μας μεριά, καιρό τώρα απαιτούσαμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που ήρθαν στους δήμους μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, νεκροταφείων, να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους.
Αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, γνωρίζετε πολύ καλά από πρώτο χέρι ότι θα υποβαθμιστούν περαιτέρω οι παροχές και υπηρεσίες καθαριότητας ,ιδιαίτερα στην καλοκαιρινή περίοδο, που είναι πιο επιτακτική η ανάγκη για ζητήματα καθαριότητας και υγιεινής.
Πολλοί Δήμοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος της δυσλειτουργίας στις υπηρεσίες των κοιμητηρίων, ενώ σοβαρότατες θα είναι οι συνέπειες στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό.
Από το 2016 είχαμε και πάλι προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που γεννά και οξύνει η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Είναι, εξάλλου, η ίδια πολιτική που σήμερα, με το τέταρτο μνημόνιο φέρνει τα πιο σκληρά μέτρα, μην αφήνοντας κανέναν αλώβητο.
Ζητάμε από την ΠΕΔΑ να πάρει θέση και να καλέσει τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν: κανένας εργαζόμενος να μην πεταχτεί στο δρόμο, αντίθετα άμεσα με νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει το προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους».