Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ



Ολόκληρη η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που κατατέθηκε στο 1ο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/1/2018 για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και απορρίφθηκε από τη Διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ



Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με αφορμή την 3η αξιολόγηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική βάζοντας στον Προκρούστη και τη λαϊκή κατοικία για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων. Καταδικάζουμε τις προβλέψεις του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου που εντάσσουν στους πλειστηριασμούς τα χρέη στο δημόσιο και στους Δήμους.


Εκφράζοντας την υποστήριξή μας στους λαϊκούς αγώνες και κινητοποιήσεις, καταδικάζουμε το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και την ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας που επιχειρεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του ΣΕΒ και των τραπεζιτών. Καταγγέλλουμε τις διώξεις και την καταστολή απέναντι σε συνδικαλιστές, απεργούς, αγωνιστές του αγροτικού κινήματος, μαθητές και φοιτητές που κινητοποιούνται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην άδικη, ταξική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης.


Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με ορισμένες πρωτοβουλίες κάποιων δημοτικών αρχών που στο όνομα της «προστασίας από τους πλειστηριασμούς», επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και στην ουσία προωθούν τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής. Ιδιαίτερα απορρίπτουμε τις προτάσεις σύστασης «δημοτικών εταιρειών ειδικού σκοπού» -δηλαδή ένα είδος «δημοτικού fund» - που θα εξαγοράζουν  τα «κόκκινα» δάνεια που θα ξεφορτώνονται οι τράπεζες.  Δηλαδή εκδούλευση στους τραπεζίτες για την άλωση της λαϊκής κατοικίας και μάλιστα με εγγύηση τα δημοτικά έσοδα, τα οποία προέρχονται από την όλο και μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη των δημοτών από τις δημοτικές αρχές μέσω της δημοτικής φορολογίας (τέλη κ.α.), καθώς και τη δημοτική περιουσία.


Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την αποκατάσταση των απωλειών και την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.


Στα πλαίσια αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει, ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας:


- Να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατάσχεσης του λαϊκού εισοδήματος για οφειλές προς τον δήμο. Για τον σκοπό αποφασίζουμε ότι δεν θα κοινοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή οποιοδήποτε στοιχείο οφειλετών δημοτών στα πιστωτικά ιδρύματα και στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.


- Να μην προχωρήσει σε κανέναν πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για οφειλές προς το Δήμο. Για τον σκοπό αυτό αποφασίζουμε ότι δεν θα κοινοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή καμία οφειλή δημότη στις φορολογικές αρχές και τους κρατικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς.


- Τη διαγραφή όλων των μικροοφειλών προς το Δήμο για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν.


- Ο Δήμος να περιφρουρήσει θεσμικά και πολιτικά τους υπαλλήλους του από τις απειλές καταλογισμού της κρατικής διοίκησης.


- Να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των φορέων του λαϊκού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική. Να  ενισχύσει με την προσωπική συμμετοχή των μελών του την πάλη του λαού για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.


- Να παρέχει κοινωνική και νομική υποστήριξη στα νοικοκυριά που βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δαμόκλειο σπάθη των πλειστηριασμών.


- Να απαιτήσει από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις απαράδεκτες αποφάσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την ποινικοποίηση του αγώνα ενάντιά τους. Να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στα δίχτυα της εφορίας.