Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Ν. ΙΩΝΙΑΣ Καταγγέλλουν τη βεβήλωση του μνημείου για το Μπλόκο της Καλογρέζας

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΒ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλουν τη βεβήλωση του μνημείου για το Μπλόκο της Καλογρέζας


Τη θρασύδειλη βεβήλωση του μνημείου των 22 αγωνιστών της ΕΑΜικής αντίστασης που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς ναζί στο Μπλόκο της Καλογρέζας, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και η Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία

Όπως επισημαίνουν, «αυτοί που τη μέρα είναι τα καλύτερα τσιράκια των αφεντικών στους χώρους δουλειάς, είναι αυτοί που νύχτα βεβηλώνοντας το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας, νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν την ιστορία. Όπως τότε φοράγανε κουκούλες και καταδίδανε τους αγωνιστές στο Μπλόκο, έτσι σήμερα δρουν μέσα στο σκοτάδι γιατί ξέρουν ότι η πράξη τους αυτή καταδικάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας στη Νέα Ιωνία και την Καλογρέζα».

Επίσης, υπογραμμίζουν πως «η Ιστορία δε αλλάζει και ο Κόκκινος Στρατός κάρφωσε το φίδι του φασισμού με μπροστάρηδες του κομμουνιστές.Χαρακτηριστικό είναι ότι έσβησαν από τη ταμπέλα του μνημείου τις λέξεις "ΕΑΜικής" και "Συνεργάτες". Ισχυρό ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η πάλη του λαού»

29/1//2019