Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Η διοίκηση Δούρου απέρριψε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα ταμειακά διαθέσιμα

 

Απορρίφθηκε από τη διοίκηση της Περιφέρειας, το αίτημα συζήτησης που είχε θέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να εξαναγκάσει δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμά τους (διαβάστε εδώ αναλυτικά το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»). 
Κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπενθύμισε πως το ίδιο θέμα είχε συζητηθεί και πέρσι, με την κυβέρνηση να επανέρχεται και να «απαιτεί αυτά που δεν υπάρχουν από δήμους και Περιφέρειες να κατατεθούν στην ΤτΕ για να τα αξιοποιήσει για τους λόγους που θέλει, δηλαδή για να δείξει ότι έχει μαξιλάρι και να δώσει τη δυνατότητα να γίνονται δανεισμοί από το μεγάλο κεφάλαιο με καλύτερους όρους, γι αυτούς ενδιαφέρεται. Για την κατάσταση που υπάρχει στους δήμους και τις περιφέρειες, "αγρόν ηγόρασαν", δεν τους ενδιαφέρει και τόσο πολύ».
Κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και τη διοίκηση της Περιφέρειας, ειδικότερα, «να μας ενημερώσει τι έχει γίνει με τα διαθέσιμά της, που είναι, πως διαχειρίζονται, γιατί είναι θολό το τοπίο».