Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για την υπεράσπιση του ΚΕΘΕΑ και αρνήθηκε να συζητήσει η Δημοτική Αρχή

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9 Οκτωβρίου 2019. Το ψήφισμα αυτό αποκρύφτηκε από τους δημοτικούς συμβούλους από προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν τέθηκε κάν σε συζήτηση με ευθύνη των παρατάξεων που απαρτίζουν τη δημοτική αρχή: 


Δημοσιεύτηκε στις 30/09/2019 στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ παρεμβαίνει στη λειτουργία και τον προσανατολισμό του ΚΕΘΕΑ, καταργώντας το αυτοδιοίκητο του και υπονομεύοντας το χαρακτήρα του καθώς ορίζει ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας θα διορίζεται το ΔΣ και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του.

Πρόκειται για μια απροκάλυπτη παρέμβαση που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ το οποίο με τα προγράμματά του έχει συμβάλει επί σειρά ετών στο να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών και να ενταχτούν στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι. 

Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται να προστεθεί στο «Στρατηγικό Σχεδιασμό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δρομολόγησε το ΚΕΘΕΑ από αυτόνομος Οργανισμός να μετατραπεί σε υποστηρικτική δομή των προγραμμάτων «υποκατάστασης» του ΟΚΑΝΑ, αλλά και στις γενικότερες επιλογές σε επίπεδο ΕΕ που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα.

Το χτύπημα της απεξάρτησης ανοίγει ένα επικίνδυνο δρόμο για τη συμφιλίωση και το συμβιβασμό της κοινωνίας με το φαινόμενο των ναρκωτικών και την όξυνσή του, που άλλωστε καλλιεργείται και με την συστηματική προπαγάνδα αθώωσης ουσιών και της χρήσης τους.

Η παρέμβαση αυτή της κυβέρνησης, επηρεάζει συνολικά όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις στη χώρα μας.

To Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή μας στις θεραπευτικές κοινότητες, στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ και τις οικογένειες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του οργανισμού. 

Στεκόμαστε πλάι τους στον αγώνα για μια κοινωνία ελεύθερη από κάθε είδους εξάρτηση και ζητάμε:

 • Να ανακληθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο ΚΕΘΕΑ 

 • Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό