Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Η ΛΑΣΥ στο ΔΣ της 27/11: Δύο μήνες χωρίς απαντήσεις για νηπιαγωγεία και ασφάλεια σχολείων - Καμία παραχώρηση του Άλσους σε ιδιώτες

Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από την γραπτή υποβολή ερωτήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα νηπιαγωγεία (1/10/2019) και την αντισεισμική θωράκιση και ασφάλεια των σχολείων (4/10/2019) και ακόμα αναμένουμε απαντήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/11 σημείωσε ότι έχει παραβιαστεί κατάφωρα κάθε προθεσμία που προβλέπει το νομικό πλαίσιο που επικροτεί και συχνά επικαλείται η Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ-ΝΔ του κ. Βούρου. Έθεσε εκ νέου μια σειρά θέματα όπως την ακαταλληλότητα της πτέρυγας του 3ου Λυκείου όπου η αποκόλληση του τοίχου από τις κολώνες στο γραφείο των καθηγητών είναι διαμπερής, τόσο μεγάλη που περνάει το φως.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αποδοκιμάζει την άποψη του αντιδήμαρχου Παιδείας κ. Κωνσταντινίδη, ότι οι καθηγητές στο 3ο Λύκειο είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για το ότι χρησιμοποιείται η πτέρυγα που βγήκε ακατάλληλη από τις ΚΤΥΠ . (θυμίζουμε ότι αρχικά οι αρμόδιοι του Δήμου λέγανε ότι δεν υπάρχει θέμα στο σχολείο αυτό).

Σε ότι αφορά στην κινδυνολογία στην οποία επιδόθηκε λέγοντας “τι θέλουμε δηλαδή; Να κλείσει το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο;” απαντάμε ότι είναι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που κλείνει και υποβαθμίζει τα σχολεία και όχι η ανάδειξη των προβλημάτων και η απαίτηση να αναλάβει η πολιτεία σε όλα τα επίπεδα τις ευθύνες της.

Επιπρόσθετα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι όχι μόνο δεν έχουν δοθεί οι εκθέσεις από τους μετασεισμικούς ελέγχους των σχολείων όπως έχει ζητηθεί εδώ και σχεδόν δύο μήνες, αλλά και όταν πήγε αυτοπροσώπως στην Τεχνική Υπηρεσία την Τετάρτη 27 Νοέμβρη -αφού είχαν προηγηθεί διάφορες επικοινωνίες όλες τις προηγούμενες μέρες-  τελικά δόθηκαν μόλις 3 από τις 13 εκθέσεις ελέγχων των ΚΤΥΠ, καθώς οι άλλες 10 -μεταξύ αυτών και όσες αφορούσαν επίμαχα σχολεία- δεν βρίσκονταν στους φακέλους της υπηρεσίας!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση επιμένει ότι η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να απαντήσει συγκεκριμένα στα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Την καλούμε να σταματήσει το κρυφτούλι με τις ευθύνες που απορρέουν από το νομοθετικό πλαίσιο και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες ώστε όλα τα σχολεία να είναι ασφαλή, λειτουργικά και εφοδιασμένα με όλα τα πιστοποιητικά.

Σε ότι αφορά στην απόπειρα εκμίσθωσης της λίμνης του Άλσους σε ιδιώτη (!) που είχε εγγράψει ως 16ο θέμα της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ανέκρουσε πρύμναν την προειδοποιούμε να μη διανοηθεί καν να φέρει ξανά οτιδήποτε παρόμοιο στο μέλλον.