Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Για το θέμα των συμβασιούχων και τη στάση του Δήμου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21 Οκτώβρη 2019 πάρθηκε μια ομόφωνη απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται ότι όλες οι κατηγορίες εργαζομένων στο Δήμο με σχέση ορισμένου χρόνου (8μηνοι-ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη μια σειρά αγώνες και αγωγές των συμβασιούχων με τις οποίες διεκδικούν την παραμονή τους στην εργασία τους και τη μονιμοποίησή τους.

Ωστόσο από την απόφαση μέχρι σήμερα εμφανίζεται το φαινόμενο σε ορισμένα δικαστήρια να παραβρίσκονται στελέχη της δημοτικής αρχής για να υποστηρίξουν το αίτημα των εργαζομένων κατ’ εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και σε άλλα να παρίστανται οι δικηγόροι του Δήμου με εντολή της Οικονομικής Επιτροπής – δηλαδή με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής- ενάντια στο αίτημα των εργαζομένων.

Πέρα από το οξύμωρο του σχήματος να θεωρείται “υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου” η απόλυση του προσωπικού που στηρίζει μια σειρά κρίσιμες υπηρεσίες οι οποίες δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, είναι τουλάχιστον ανακόλουθη η στάση της Δημοτικής Αρχής.

Αν ο κ. Βούρος και η διοίκησή του συνολικά ασπάζονται την άποψη ορισμένων στελεχών της τα οποία δεν κρύβουν ότι διαφωνούν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ας το πουν καθαρά. 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του κ. Βούρου να αφήσει τα δικολαβίστικα προσχήματα και να εναρμονίσει τη στάση της με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Νίκος Σερετάκης
Δανάη Γκούμα
Γιάννης Ζαχαριάδης
Λήδα Γκούμα
Γιώτα Ζώτου