Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ουσιαστικά θέματα για τα σχολεία και τους εργαζόμενους έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Ουσιαστικά θέματα για τα σχολεία και τους εργαζόμενους έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17/2/2020.

Σχολιάζοντας τις διεργασίες στο χώρο της Δημοτικής Αρχής ο Νίκος Σερετάκης τόνισε ότι η ΛΑΣΥ παρακολουθεί τις εξελίξεις που αντανακλούν γενικότερες ανακατατάξεις στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας με κεντρικό επίδικο την προοπτική του χώρου του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ ως νέο εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας. Είναι διεργασίες που γίνονται στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής από τις οποίες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι έχουν να προσδοκούν μόνο από την ένταση του αγώνα τους για τα δικαιώματά τους,  και τη συστράτευση με το ΚΚΕ ενάντια σε ένα γερασμένο σύστημα που δεν έχει να προσφέρει στους λαούς τίποτα άλλο παρά μόνο πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση και προσφυγιά.  Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 18/2 ενάντια στο ασφαλιστικό σύστημα- τερατούργημα των Βρούτση - Κατρούγκαλου. 

Μέτρα για την προστασία του μαθητικού πληθυσμού γρίπη 

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει κάνει γραπτή παρέμβαση για τη γρίπη προτείνοντας  συγκεκριμένα μέτρα. Επανέφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνοντας ότι η κτιριακή κατάσταση στα σχολεία επιδεινώνει το πρόβλημα. Για παράδειγμα δεν αποτελεί είδηση το ότι έκλεισε το 4ο Νηπιαγωγείο λόγω της γρίπης όταν αναγκάζεται να λειτουργεί σε συνθήκες που τα νήπια είναι στοιβαγμένα ακόμα και στον προθάλαμο.

Σημείωσε ότι χρειάζεται να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα για την καθαριότητα και πρότεινε να  εξετάσει η Δημοτική Αρχή τη δυνατότητα έκτακτης μετακίνησης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Πρόβλημα με τη θέρμανση και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαλκηδόνας

Συνεχίζουν τα προβλήματα με τη θέρμανση των σχολείων του Δήμου μας. Μετά την έκρηξη στο σύστημα θέρμανσης του Γυμνασίου Χαλκηδόνας και τη θέρμανση με... δελτίο των Λυκείων που πυροδότησαν κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών σειρά πήρε τώρα και το 1ο Δημοτικό Σχολείο όπου η θέρμανση σταμάτησε λόγω βλάβης σε σωλήνα - Αποτέλεσμα  και αυτό της κακοσυντήρησης των σχολείων που έχουν εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τις μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καυτηρίασε τις μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή ξεχαρβαλώνοντας στην κυριολεξία την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.   

Υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ-ΝΔ διεκδικεί με αξιώσεις αντεργατικό  νόμπελ, καθώς μέσα σε ελάχιστους μήνες έχει κατορθώσει να προκαλέσει 4 παρεμβάσεις και καταγγελίες από το Σωματείο Εργαζομένων για σοβαρά θέματα (κάμερες, μίσθωση άλσους, ΕΣΤΙΑ, μετακινήσεις υπαλλήλων) και άλλες 2 από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την πολιτική ιδιωτικοποίησης λειτουργιών του Δήμου μέσω της τοποθέτησης έμμισθων συμβούλων σε αντικείμενα που αφορούν υπηρεσίες του δήμου..  

Ενόψει των 3 δικαστηρίων μέσα στο Μάρτη που αφορούν σε προσφυγές συμβασιούχων του Δήμου καλούμε τη Δημοτική Αρχή να στηρίξει τα αιτήματα των εργαζομένων και να μην επαναληφθεί η επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά και στάση που είδαμε τους περασμένους μήνες.