Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Όχι στην ακύρωση του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού!!



Η Δημοτική Αρχή του κ. Βούρου μεθοδεύει την ακύρωση ανέγερσης του νέου 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού!!

Αντί να δρομολογήσει την άμεση ανέγερση σύγχρονου κτηρίου για τον 3ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό, μεθοδεύει την παραχώρηση του οικοπέδου για μισό αιώνα στη Μητρόπολη για να χτίσει στον ίδιο χώρο, όπισθεν του 3ου Δημοτικού Σχολείου,  ... δικό της ιδιωτικό παιδικό σταθμό !

Η εξέλιξη προαναγγέλλει την συρρίκνωση και το κλείσιμο του 3ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, ο οποίος σήμερα έχει 34 νήπια & κανένα βρέφος καθώς  στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο ακατάλληλο χώρο,  χωρίς τις σύγχρονες προϋποθέσεις για να έχει άδεια λειτουργίας βρεφικού τμήματος. 

Και αυτό όταν ειδικά οι ανάγκες σε βρεφικά τμήματα είναι τεράστιες. Ενδεικτικά το 2019 γίνανε στο Δήμο 97 αιτήσεις για μόλις 16 βρεφικές θέσεις διαθέσιμες ενώ στα σχέδια της Μητρόπολης δε φαίνεται να χωράνε βρέφη…

Η ανέγερση του νέου 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Φιλαδέλφειας, αποτελεί διεκδίκηση χρόνων  που ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ & ΔΕΝ “ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ”.

Όσοι συνομολογήσουν, εντός και εκτός Δημοτικής Αρχής του κ Βούρου,  να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων αγώνες δεκαετιών αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες.

Ιδιαίτερα καθώς δεν  εκχωρείται μόνο το οικόπεδο, αλλά και ώριμες μελέτες για νέο σταθμό για νήπια και βρέφη, καθώς και το δικαίωμα για χρηματοδότηση για μελέτη, κατασκευή και λειτουργία από ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια και επιχορηγήσεις.

Ευθύνη για την εξέλιξη έχει και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Βασιλόπουλου, που απέκρυψε προεκλογικά την απαίτηση της Μητρόπολης, η οποία χρονολογείται από το Γενάρη του 2019! 

Πάγιες θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι: 
  • Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού. Δεν αποτελεί ούτε «χάρη», ούτε «εξυπηρέτηση», ούτε «φιλανθρωπία». Είναι υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από κρατικούς φορείς. Δεν μπορεί να μετατρέπεται σε   πεδίο δράσης της εκκλησίας, ή άλλων ιδιωτικών φορέων, ιδρυμάτων και ΜΚΟ, ούτε διασφαλίζεται από "ευεργέτες" και φιλάνθρωπους όπως επιβεβαιώνει η πείρα και από γειτονικούς δήμους.
  • Η προσχολική αγωγή είναι λαϊκή ανάγκη. Όλα τα παιδιά  πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή και δεν διαχωρίζονται σε παιδιά «του δήμου» και παιδιά  «της εκκλησίας».
Σε αυτή τη κατεύθυνση απαιτούμε:

Ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στη διεκδίκηση χρηματοδότησης και στην ανέγερση του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.
Σε μια τέτοια προσπάθεια μπορούν να συστρατευθούν ανιδιοτελώς όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά να στηρίξουν τα δικαιώματα των παιδιών και την ποιότητα ζωής των νέων οικογενειών στην πόλη.
Καλούμε τους γονείς, τα νέα ζευγάρια, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα!
Να δυναμώσουν τον αγώνα για αποκλειστικά κρατικούς, δημοσίους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό για όλα τα παιδιά.

10 Μάη 2020
Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα