Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ σε παράσταση διαμαρτυρίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 1/7/2020 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ στις 7:30.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πρόσφατα με απόφαση Δημοτικού συμβούλιου παραχωρήθηκε δημοτική περιουσία για χρήση 50 ετών προκειμένου σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων στην τοποθεσία Μουστακλή να αναγερθεί παιδικός σταθμός της Μητρόπολης.
Την ίδια ώρα υπάρχουν τελειωμένες μελέτες, μέχρι και έτοιμη γεωτεχνική μελέτη, από την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας για την οικοδόμηση παιδικού σταθμού όπου, όπως είχε εξαγγελθεί, θα μεταφερόταν ο 3ος παιδικός σταθμός Φιλαδέλφειας, που σήμερα στεγάζεται σε ακατάλληλο κτήριο.
Εργαζόμενοι και παιδιά του 3ου παιδικού μένουν ξεκρέμαστοι και συνακόλουθα όλες οι οικογένειες που εξυπηρετούνται σε αυτόν. Ανενημέρωτοι όμως για ότι θα συμβεί είναι γενικά οι περίοικοι που καθημερινά βρίσκονται στο πάρκο Μουστακλή που είναι ο χώρος αναψυχής της γειτονιάς τους, με παιδική χαρά και γηπεδάκια.
Βάσει της σύμβασης που επικύρωσε με την απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο για να υπογραφεί μεταξύ δήμου και μητρόπολης προκύπτει ότι:
Ο δήμος ουδεμία ευθύνη φέρει και καμία εμπλοκή δε θα έχει στη λειτουργία του σταθμού της μητρόπολης.
Το μόνο που αναφέρεται στη σύμβαση, σε μισή πρόταση, είναι ότι στις εγκαταστάσεις του σταθμού της μητρόπολης θα φιλοξενούνται μετά από πρόταση 50 παιδιά του δήμου και 50 της εκκλησίας.
Καμία αναφορά δε γίνεται με ποια κριτήρια θα γίνονται δεκτά. Εξυπακούεται ότι αυτό σημαίνει ότι ποιό παιδί θα γίνεται δεκτό επαφίεται σε προϋποθέσεις που θα ορίζονται από τη Μητρόπολη. Εξυπακούεται ότι στους σταθμούς υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως επιβάλλονται τροφεία. Παρά την αναφορά στη σύμβαση ότι τα παιδιά του δήμου θα γίνονται δεκτά δωρεάν είναι φυσικό να εγείρονται ερωτήματα πως μισά παιδιά θα πληρώνουν και τα άλλα μισά δε θα πληρώνουν και αν τελικά τα παιδιά του δήμου που δε πληρώνουν θα απολαμβάνουν τις ίδιες παροχές.
Εξυπακούεται ότι στο σταθμό δε θα δουλεύει προσωπικό του δήμου. Αυτό εκτός από συρρίκνωση των υπηρεσιών του δήμου στον τομέα της προσχολικής αγωγής που προσφέρεται από το δήμο σημαίνει και απολύσεις καθώς ακόμη και αν αναγκαστικά απορροφηθούν σε υπάρχοντες σταθμούς οι μόνιμοι υπάλληλοι του 3ου παιδικού οι συμβασιούχοι θα είναι πλεονάζον προσωπικό.
Επίσης στο σταθμό της μητρόπολης δεν αναφέρεται πόσα βρέφη θα εξυπηρετηθούν και πόσα νήπια. Στο δήμο μας οι αιτήσεις που δεν εξυπηρετούνται είναι αιτήσεις βρεφών. Ούτε και αυτό το πρόβλημα λύνεται.
Παρότι βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων το σωματείο εργαζομένων έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην κλείσει ο 3ος παιδικός σταθμός και να μην παραχωρηθεί το οικόπεδο του δήμου μας στη μητρόπολη.
Αναπτύσσουμε κοινή δράση με άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας και σας καλούμε όλους, συναδέλφους, γονείς, πολίτες να συμμετέχετε σε παράσταση διαμαρτυρίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 1/7/2020 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ στις 7:30.
Μαζί μας θα είναι θα είναι οι Σ.Ε.Π.Ε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Γ΄ΕΛΜΕ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ,ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΟΓΕ) Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΡΓΕΣΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Νέα Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα
26/6/2020