Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΔΣ 24/6. Ούτε καν συζήτηση για το θερινό camp δεν ήθελε η διοίκηση Βούρου

Σε ρεσιτάλ αντιλαϊκότητας,  και αποποίησης ευθυνών επιδόθηκε η Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/6

Η Δημοτική Αρχή υπεραμύνθηκε της στάσης της να μη δεχθεί καν την αντιπροσωπεία των φορέων που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού που οδηγείται σε έξωση από το οικόπεδό του και σε κλείσιμο. Μάλιστα ο κ. Γραμμένος έφτασε να πει ότι από τη στιγμή που απουσίαζαν από το Δημαρχείο ο Δήμαρχος, ο Α' Αναπληρωτής του αντιδήμαρχος και ο...γενικός γραμματέας του Δήμου δεν είχε ως αντιδήμαρχος αρμοδιότητα να παραλάβει τα αιτήματα των φορεών.!  Οι φορείς έχουν ήδη ανακοινώσει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 1η Ιούλη στις 7.30 στο Μάρκο Μουστακλή

Σε μια πόλη που είναι ακόμα κλειστές ακόμα και οι παιδικές χαρές η Δημοτική Αρχή, με τη συνδρομή και άλλων Δημοτικών συμβούλων από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, προσπάθησαν να μην συζητηθεί κάν το θέμα του θερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών που είχε θέσει η Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που θεώρησαν ανάξιο ακόμα και να συζητηθεί ένα θέμα που αφορά τα παιδιά και δεκάδες οικογένειες  ήταν οι Γεωργαμλής, Τάφας, Γραμμένος, Κανταρέλης, Παπακώστα, Κοσκολέτος, Μπερδέσης, Καραβίας, Κουτσάκης, Κοπελούζος, Γρετζελιάς Π, Αναγνώστου και Κωνσταντινίδης.

Η επίκληση του covid-19 εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ήταν το πρόσχημα για να περικοπούν...10.000€  σε μια φάση που λειτούργησαν σχολεία & παιδικοί σταθμοί για να μη μιλήσουμε για το πως προχωρούν κυβέρνηση-επιχειρηματίες στο άνοιγμα του τουρισμού. Για να μη μιλήσουμε για την ανοχή της Δημοτικής αρχής στην εικόνα της Δεκελείας, την εξόφθαλμη απουσία στοιχειωδών μέτρων προστασίας σε τόπους δουλειάς και μαγαζιά, τα ανεπαρκή ΜΑΠ στους εργαζομένους του Δήμου, τη γύμνια των Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή. 

Ενώ όπως όπως μας εξηγήθηκε από τον κ Δήμαρχο το πρόγραμμα κατασκηνώσεων του Δήμου αποφασίστηκε να υλοποιηθεί γιατί εκεί την ευθύνη έχει άλλος (!). 

Η πραγματοποίηση του θερινού camp τελικά συζητήθηκε και απορρίφθηκε με ψήφους 14 υπέρ και 15 κατά. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπερψήφισε τις ελαφρύνσεις δημοτικών τελών λόγω της πανδημίας από τη στιγμή που στους οφελούμενους προστέθηκαν και οι κατηγορίες των εργαζόμενων που έχασαν τις δουλειές τους ή τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις τους, όπως είχε ζητήσει.

Καταψήφισε το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ για τις δασικές πυρκαγιές, σημειώνοντας ΄ότι κινείται στις αδιέξοδες ράγες του διαχωρισμού πρόληψης & καταστολής των πυρκαγιών και ανέδειξε πολύ σοβαρά συγκεκριμένα προβλήματα του συγκεκριμένου σχεδίου.

Σημείωσε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πρώτης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου στις συνθήκες της νέας ύφεσης, που κινείται στην λογική του Δήμου-επιχειρηματία και μάνατζερ, με ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, κατατόμηση δαπανών που αφορούν λαϊκές ανάγκες και προσανατολισμό στην ανάπτυξη των "ιδίων πόρων", δηλαδή των τοπικών φόρων και χαρατσιών.

Τέλος, ο σκαιός τρόπος που αντιμετωπίστηκε από αντιδημάρχους και άλλα στελέχη της διοίκησης η ειδική αγορήτρια της Λαϊκής Συσπείρωσης Δανάη Γκούμα -με συνεχείς διακοπές, παρεμβάσεις για να της αφαιρεθεί ο λόγος κτλ - στο θέμα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας είναι ο καθρέπτης της Δημοτικής Αρχης ΚΙΝΑΛ-ΝΔ για τα θέματα της ισοτιμίας των γυναικών. Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης που προκάλεσε τη μήνη της δημοτικής αρχής ΕΔΩ