Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Δήλωση-καταγγελία του Γ. Ζαχαριάδη για τη διανομή ακατάλληλων μασκών σε εκπαιδευτικούς και εξεταζόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Την Δευτέρα 16 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, με έκπληξη διαπιστώσαμε μαθητές και εκπαιδευτικοί,  ότι σε κάθε αίθουσα υπήρχε μία (!) μάσκα, ως μέτρο προστασίας, των δύο επιτηρητών και των δέκα μαθητών που υπήρχαν σε κάθε αίθουσα. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι μάσκες ήταν ακατάλληλες και για χρήση και ως μέτρο προστασίας. Μάλιστα οι συσκευασίες ανέγραφαν «Δεν ενδείκνυται για επαγγελματική και νοσοκομειακή χρήση ή ως μέσο ατομικής προστασίας».

Ως εκπαιδευτικός, μέλος της Γ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. , και ως Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας  θα ήθελα να καταγγείλω ότι όλη αυτή την περίοδο το σοβαρό θέμα των μέτρων προστασίας της υγείας και των μέσων ατομικής προστασίας έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ Κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης, μετακυλίοντας τελικά την ευθύνη και το κόστος για άλλη μια φορά στην πλάτη των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 Για τους παραπάνω λόγους πρέπει:

1. Να αποσυρθούν όλες οι παραπάνω μάσκες από όλα τα σχολεία.
2. Να αντικατασταθούν άμεσα με μάσκες , που πληρούν όλες τις προδιαγραφές  και σε επαρκή αριθμό, για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, που εμπλέκονται στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Εκπαιδευτικός, 
Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας