Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Αν υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για το Άλσος να προχωρήσουν τώρα οι 12 προσλήψεις στο πράσινο!

Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει σειρά δηλώσεων, τοποθετήσεων, συνεντεύξεων αναφορικά με το Άλσος, τόσο από τον περιφερειάρχη κ Πατούλη όσο και από τον  Δήμαρχο κ Βούρο άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής 

Το θέμα που τίθεται είναι απλό. Εάν υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για το Άλσος και το Πράσινο στο Δήμο μας, θα πρέπει να σταματήσει τώρα η κοροϊδία για την πρόσληψη 12 νέων  μόνιμων εργαζομένων στο πράσινο. 

Πρόκειται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που ενώ έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια,  με ευθύνη  νυν και  πρώην δημοτικών αρχών  

Τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή Δημοτική Αρχή των ΝΔ-ΚΙΝΑΛ τα έχουν δώσει όλα στον εμπαιγμό για το θέμα, ενώ παράλληλα έχουν προωθήσει με συστηματικό τρόπο την πλήρη παράδοση του πράσινου σε ιδιώτες. Με ευθύνη των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων η υπηρεσία πρασίνου είναι σήμερα παντελώς αποψιλωμένη από προσωπικό τη στιγμή που το πράσινο αποτελεί το 25% της έκτασης του Δήμου μας!!

Η μεν διοίκηση Βασιλόπουλου είχε πάρει απόφαση να καλέσει τους αναπληρωματικούς του διαγωνισμού, όμως  ποτέ δεν πρόβλεψε τις απαραίτητες πιστώσεις ώστε να αποσταλεί το αίτημα στον ΑΣΕΠ.  Την ίδια περίοδο έδινε 1 εκατομμύριο και βάλε για την παράδοση  μεγάλου μέρους του πράσινου σε ιδιώτες. 

Στην ίδια ρότα και η διοίκηση Βούρου η οποία ούτε και αυτή στο προϋπολογισμό του 2020 έκανε αντίστοιχη πρόβλεψη. Αλλά κάνοντας ένα βήμα παραπέρα τον Μάιο του 2020, εν μέσω πανδημίας, επιχείρησε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, και μάλιστα δια περιφοράς (!),  την ακύρωση των 12 μόνιμων προσλήψεων

Και παράλληλα άφησαν το χρόνο να κυλά ,  ώστε μετά να ισχυρίζονται ότι ...έχασαν τις προθεσμίες για την υποβολή αιτήματος για την πρόσληψή τους επικαλούμενοι πρόσφατο νόμο  της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι φανερή η σκοπιμότητα και η στόχευση της Δημοτικής Αρχής για  υποβάθμιση της υπηρεσίας πρασίνου ώς βήμα για την μεθόδευση της ιδιωτικοποίησης της και την ανοικτή παράδοση του Άλσους σε επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Όμως ακόμα με αυτή την άθλια διάταξη της Νέας Δημοκρατίας  οι Δήμοι έχουν δυνατότητα πρόσληψης από αναπλήρωση  μέχρι και 3 έτη. Αν υπάρχει λοιπόν πραγματικό ενδιαφέρον για το Άλσος, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα:

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή:

Να δρομολογήσει άμεσα την πρόσληψη των 12 εργαζομένων για το πράσινο και να προχωρήσει τώρα στην αποστολή του αιτήματος στο ΑΣΕΠ για την αναπλήρωση επιτυχόντων και σε όλες τις απαραίτητες σχετικές  ενέργειες.