Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Για τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία του Δήμου μας και την επίθεση στους μαθητικούς αγώνες

 

Τις  τελευταίες 2 μέρες έχουν καταγραφεί  5 εξακριβωμένα κρούσματα στην σχολική κοινότητα της πόλης μας (μαθητές και γονείς).

Αναδείχνεται περίτρανα η επείγουσα ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, που απουσιάζουν με ευθύνη κυβέρνησης και δημοτικής αρχής παρότι επίμονα έχουν τεθεί  επανειλημμένα από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές.

Δηλαδή τι δε γνωρίζουν; Ότι - για παράδειγμα -  εν μέσω δεύτερου κύματος πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαλκηδόνας το νερό τρέχει στάγδην, ή τα άλλα προβλήματα που πνίγουν τα σχολεία;

Με αυτά να ασχοληθούν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και όχι να περιδιαβαίνουν τα σχολεία με στόχο να τρομοκρατήσουν τους μαθητές που αγωνίζονται για τα αυτονόητα.

Είναι επείγουσα ανάγκη με ευθύνη Δήμου και κεντρικού κράτους ΑΜΕΣΑ:

  • Να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικό, βοηθητικό προσωπικό και μαθητές από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. 
  • Να στελεχωθούν οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του δήμου μας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων -ειδικά παιδιάτρους που δεν υπάρχουν σε καμία ΤΟΜΥ.
  • Να διαμορφωθεί χώρος υποδοχής, ελέγχου και διαχείρισης ύποπτων περιστατικών στο Δήμο
  • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία που να καλύπτει τις ανάγκες
  • Να αξιοποιηθούν αίθουσες που υπάρχουν σε σχολεία, δημοτικούς χώρους που παραμένουν κλειστοί, ακόμα και  ενοικίαση χώρων προκειμένου να αποσυμφορηθούν πολυπληθή τμήματα και να γίνουν οι ανάλογες προσλήψεις εκπαιδευτικών με στόχο 15 παιδιά ανά τμήμα

Τέλος, σε ότι αφορά στο ανυπόστατο δημοσίευμα της FX news για υποτιθέμενα κρούσματα στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας, τα οποία προβοκατόρικα επιχείρησε να συνδέσει  με τις καταλήψεις, αποδείχνεται ότι η εχθρότητα προς τους αγώνες της νεολαίας μπορεί να φτάσει μέχρι τη συνειδητή διασπορά ψευδών ειδήσεων και την ανεύθυνη πρόκληση αναστάτωσης σε δεκάδες οικογένειες.

Καλούμε τους γονιούς, τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν για τη μόρφωση των παιδιών του να αγωνισθεί ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Να απορρίψουν και να αποκρούσουν την ενορχηστρωμένη επίθεση συκοφάντησης και αυταρχισμού στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση κινητοποιώντας διάφορους "αγανακτισμένους", ορισμένους διευθυντές και δημοτικούς άρχοντες έως και εισαγγελείς, αστυνομία και τα δακρυγόνα με τα οποία έπνιξε σήμερα τη μεγάλη συγκέντρωση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας

Νίκος Σερετάκης

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης