Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Γιάννης Ζαχαριάδης: οι αναβαθμοί και ο περιορισμός των πυλών έχουν, κατά τη γνώμη μας, άμεση σχέση με την οικονομική εκμετάλλευση του άλσους, με την προσδοκία κερδών και την αναβάθμιση του γηπέδου ως οικονομική δραστηριότητα

 Συγκρίνοντας τη διαχειριστική του ‘16 και το ειδικό παράρτημα με τις αλλαγές που προτείνει η τοπική διοίκηση, από τα 12 σημεία μόνο 4 είναι κατ’ ουσίαν καινούρια και τα δύο από αυτά, οι αναβαθμοί και ο περιορισμός των πυλών έχουν, κατά τη γνώμη μας, άμεση σχέση με την οικονομική εκμετάλλευση του άλσους, με την προσδοκία κερδών και την αναβάθμιση του γηπέδου ως οικονομική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, γεννιούνται διάφορες απορίες σε όποιον καλόπιστα διαβάσει τα πρακτικά. Καλείται ο κ. Οικονομάκης, ως εκπρόσωπος της dimand, ενώ ο κ. Κωνσταντινίδης ισχυρίζεται ότι έχουμε να κάνουμε με μια διαχειριστική που κατά το 99% μην πω 100% δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ. Τότε γιατί κλίθηκε ο εκπρόσωπος της DIMAND;  Πιο κάτω, στις 2/3, σελ. 29-30 των πρακτικών της διαπαραταξιακής επιτροπής, ο κ. Οικονομακης αναφέρει: …με βάση το ότι εκεί θα υπήρχε ένας τοίχος και σε συνεννόηση με το δασάρχη και για λόγους ασφαλείας φτιάχτηκε μια μελέτη (από τη DIMAND) η οποία αναφέρει τα πάντα και υποβλήθηκε…..

Όταν ρωτάται αν υπάρχει πρόβλημα αδειοδότησης του γηπέδου με το τοιχίο η απάντηση είναι: προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα. Και ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα με το ίδιο το γήπεδο, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο με τους αναβαθμούς μας λέει ο κ. Κανταρελης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο τοίχος βάζει μεγάλα ζητήματα ασφάλειας. Δηλαδή, αναρωτιόμαστε, αδειοδοτήθηκε ένας επικίνδυνος τοίχος και ερχόμαστε τώρα, με χρήματα των δημοτών να τον εξωραΐσουμε τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για αντισεισμικό έλεγχο στα σχολεία, που είδαμε ποσό απαραίτητος είναι μετά το σεισμό στη Λάρισα, για πυροπροστασία, για αντιπλημμυρικά έργα. Βλέπουμε διαπαραταξιακές, σπουδή που δεν επιτρέπει την αναβολή του Δημοτικού Συμβολίου, αλλά οι διαδικασίες για τον 3ο παιδικό θα ήταν χρονοβόρες για μας, όχι όμως για τη μητρόπολη.

Ολοφάνερα λοιπόν, όταν υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα προβλήματα ξεπερνιόνται. Για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες δεν υπάρχουν χρήματα και χρόνος.

Όσο αφορά τις πύλες, αυτές μειώνονται και με την εισήγηση της αστυνομίας, την οποία δεν έχουμε βέβαια. Εδώ θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την εισήγηση της πολίτικης προστασίας ή της πυροσβεστικής για τη μείωση και τι θα γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς. Προκαλεί απορίες η χωροθέτηση των πυλών, που δημιουργεί κυκλοφορία μεταξύ των δυο επιχειρηματικών πόλων Κενταύρου και γηπέδου, μάλιστα βρίσκονται οι τρεις στη μεριά του γηπέδου, οι οποίες νομίζω θα είναι κλειστές κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Και εδώ παραθέτω τα λόγια του κ. Ανδριόπουλου στην εκδήλωση της ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ τον Ιούλιο του 2020: Το νέο γήπεδο με τη συνδρομή του ΟΠΑΠ και πολλών φορέων θα αναγεννήσει το Άλσος που θα γίνει λειτουργικό για όσους ζουν στην περιοχή. Έλεγαν ότι η ΑΕΚ θα καταπατήσει το Άλσος. Η ΑΕΚ όμως αναδεικνύει το Άλσος και το ενισχύει. Το κάνει έναν πραγματικό κήπο για όσους θα επισκέπτονται το γήπεδο και όσους ζουν εκεί.

Εμείς λοιπόν λέμε:

 Κάτω τα χέρια από το άλσος.

Το Άλσος ανήκει στο λαό της Φιλαδέλφειας και της ευρύτερης περιοχής, δεν είναι κήπος κανενός.