Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Τελικά, πόσες παρατάξεις χρειάζονται για να ιδιωτικοποιηθεί ο ηλεκτροφωτισμός;

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Nέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας  επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του Δήμου και το Σωματείο τους στο δίκαιο αγώνα που κάνουν κατά της πολιτικής επιλογής της Δημοτικής Αρχής ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να παραδώσει σε ιδιώτη τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου με πρόσχημα την προμήθεια και τοποθέτηση λαμπτήρων LED, και την επακόλουθη απαξίωση της αντίστοιχης υπηρεσίας του Δήμου.

Να θυμίσουμε, ότι η οικονομική επιτροπή του Δήμου συνεδρίασε στις 23 Ιουνίου σε άγνωστο μέρος, κατά τη διάρκεια  τρίωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων και κινητοποίησης του Σωματείου μπροστά στο Δημαρχείο. Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση είναι απόδειξη ότι τα σχέδια της διοίκησης Βούρου έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση  των κατοίκων και των εργαζομένων.

Τα εξωφρενικά κέρδη του “αναδόχου” που θα χρηματοδοτήσουν από την τσέπη τους οι λαϊκές οικογένειες αποδείχνει τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της “πράσινης μετάβασης”. Η ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού με αφορμή την εφαρμογή της τεχνολογίας LED αποτελεί γενικότερη επιλογή των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου. Για αυτό και τα ίδια κάνουν και άλλες δημοτικές αρχές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ανά την Ελλάδα.

Η απαράδεκτη ενέργεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να λογοκρίνει το εκτός Ημερησίας Διάταξης που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και η απροθυμία όλων των παρατάξεων που κινούνται στο φάσμα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να στηρίξουν την εισαγωγή του σε έκτακτο ΔΣ όπως πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση συνέκλιναν να μη συζητηθεί εκ νέου το θέμα και είναι ενδεικτική της βαθύτερης στρατηγικής σύμπλευσης των δυνάμεων αυτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει αποφασιστικά κάθε μέσο - πολιτικό, διοικητικό, ένδικο-  αποφασίσουν οι εργαζόμενοι και οι φορείς τους να χρησιμοποιήσουν στον αγώνα τους για την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.