Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: εκδήλωση των Οργανώσεων ΚΚΕ - ΚΝΕ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας

 

 

 

 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε γονιό:

  • Που αγωνιά για τη μόρφωση του παιδιού του λόγω της μορφωτικής υποβάθμισης της ίδιας της εκπαίδευσης.
  • Που κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να του προσφέρει ό,τι καλύτερο, όμως εμποδίζεται από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την εργασιακή ανασφάλεια, την ανεργία κ.α.
  • Που δεν αντέχει να βάζει άλλο το χέρι στην τσέπη για να πληρώνει από το χαρτί φωτοτυπίας, το φροντιστήριο, την εξωσχολική δραστηριότητα μέχρι το rapid test.
  • Που αγανακτεί με τις πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές τους,  της παραπέρα  υποχρηματοδότησης, της έλλειψης υποδομών, των σχολείων που πνίγονται, των απροστάτευτων μαθητών που μέσα στην πανδημία στοιβάζονται σε αίθουσες κλουβιά.

 Το ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό:

  • Που καταλαβαίνει ότι αυτές οι αλλαγές στην εκπαίδευση είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα στη δημιουργία του σχολείου των κοινωνικών φραγμών και διακρίσεων, της ημιμάθειας, της εμπορευματοποίησης.
  • Που θέλει να προσφέρει στα παιδιά σύγχρονη, ολοκληρωμένη εκπαίδευση και η αντιδραστική πολιτική για την παιδεία τον εμποδίζει.
  • Που παλεύει χωρίς καμία στήριξη από το κράτος βάζοντας χρήματα ακόμα και από την τσέπη του ή από τους γονείς για τα υλικά που χρειάζονται.
  • Που προσπαθεί να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τα δυο χρόνια τηλεκπαίδευσης και με πάνω από 25 παιδιά στο τμήμα, χωρίς να μπορεί να ασχοληθεί με παιδαγωγικό τρόπο με κάθε ένα από αυτά.
  • Που προσπαθεί να καλύψει το κενό του εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης που ακόμα δεν έχει έρθει ή του τμήματος ένταξης που ποτέ δε δημιουργήθηκε.
Το ΚΚΕ απευθύνεται σε σένα και σου λέει:

ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Το ΚΚΕ έχει πρόταση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Σ΄αυτό το δρόμο μπορούμε σήμερα να βαδίσουμε, γονείς και μαθητές λαϊκών οικογενειών, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Η Κομματική Οργάνωση Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας σε καλεί στη συζήτηση που οργανώνει ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Ν. Τρυπιά 45, Νέα Φιλαδέλφεια).

Θα μιλήσει: Η ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΟΕ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στο ίδιο κτίριο θα πραγματοποιηθούν οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις:

    - Για μαθητές δημοτικού: δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης με το περιοδικό των       μικρών μας φίλων “Το κόκκινο αερόστατο”.  

    - Για μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου: συζητάμε για το σχολείο που έχουμε ανάγκη.

                                                                                          Νοέμβρης 2021