Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Για τον αποκλεισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης από τα νομικά πρόσωπα του Δήμου που σχετίζονται με την εκπαίδευση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/11 η Δημοτική Αρχή  του κ. Βούρου απέκλεισε τη Λαϊκή Συσπείρωση από όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και την προσχολική αγωγή των παιδιών, την 1η και 2η Σχολικές Επιτροπές και το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ-ΝΔ  που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι ενοχλείται από την επίμονη, αδιάκοπη δράση και τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων, για τα οποία ο Δήμος φέρει σοβαρό μερίδιο ευθύνης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης τόνισε την πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων που επιθυμούν στα νομικά πρόσωπα του Δήμου και καυτηρίασε τον αποκλεισμό του Γιάννη Ζαχαριάδη, του μόνου Δημοτικού Συμβούλου που έχει υπηρετήσει στα σχολεία της πόλης, από τη 2η Σχολική Επιτροπή.

Τον αποκλεισμό της παράταξης του ΚΚΕ από τη Δημοτική Αρχή του κ Βούρου κριτίκαραν και Δημοτικοί Σύμβουλοι άλλων παρατάξεων.

Μόνο ο “ανεξάρτητος” δημοτικός σύμβουλος κ. Αλέκος Γούλας αναζήτησε επιχείρημα για να "βγάλει λάδι" τον απαράδεκτο αποκλεισμό λέγοντας ότι “το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν τις Επιτροπές αλλά η υποχρηματοδότησή τους”, και υπερψηφίζοντας τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής. Σημειώνεται ότι ο ίδιος λίγο νωρίτερα είχε εκλεγεί στο ΔΣ του ΠΠΙΕΔ μεταξύ των προτεινόμενων μελών από τη Δημοτική Αρχή και τον κ Βούρο...

Κατά τα άλλα επιβεβαιώθηκε πλήρως η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την λεγόμενη “Δημοτική Επιτροπή Ισότητας”, όπου μέσα από μια άγονη συζήτηση για το εάν θα παραμείνει πρόεδρος η κ. Παπακώστα ή θα αντικατασταθεί από τον νυν αντιδήμαρχο κ Μπερδέση αυτό που βγήκε είναι η απουσία ουσιαστικής δράσης για τα θέματα της γυναικείας ισοτιμίας. Ακόμα και την σημερινή Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η Λαϊκή Συσπείρωση τους τη θύμισε....

Στην εισαγωγική τοποθέτηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξε τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα του φετινού προϋπολογισμού, που φέρνει νέα φοροεπιδρομή με ταυτόχρονη περικοπές δαπανών για την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, τους ανέργους. Περικοπές προβλέπει και στους πόρους για την Τοπική Διοίκηση. Είναι χαρακτηριστικοί για τον ρόλο των Δήμων στην φοροαφαίμαξη του λαού το γεγονός ότι από το 2020 έως το 2022 οι προϋπολογιζόμενοι λεγόμενοι “ιδίοι πόροι” έχουν αυξηθεί κατά 400 εκατομμύρια. Αυτή την πολιτική υπηρετεί και η Δημοτική Αρχή που καλλιεργεί κλίμα αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Μια σειρά σοβαρά θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση έμειναν για άλλη μια φορά αναπάντητα, καθώς η Δημοτική Αρχή περί άλλων τυρβάζει:

  • Για το θέμα της έλλειψης γιατρών και προσωπικού στις  ΤΟΜΥ που εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα

  • Για τα σοβαρότατα θέματα που θέτει υπόμνημα των οδηγών για την κατάσταση των οχημάτων και τις συνθήκες στο Γκαράζ

  • Για τα θέματα της στελέχωσης των ΚΕΠ και της προστασίας των υπαλλήλων

  • Για το θέμα του 3ου Λυκείου που συμπληρώνει 1 μήνα χωρίς ρεύμα

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρέτισε τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι αγώνες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών του 1ου Λυκείου, 1ου Γυμνασίου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, χάρη στους οποίους ξεκίνησαν επιτέλους παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση των σχολείων

Η συζήτηση στο θέμα του Προσφυγικού Συνοικισμού περιορίστηκε, όπως αναμενόταν, σε μια συζήτηση για την άρση των όποιων περιορισμών στη δράση των επιχειρηματιών της εστίασης που ήδη έχουν πνίξει το ιστορικό κέντρο. Η Λαϊκή Συσπείρωση δε συμφώνησε με τα κριτήρια και τη μεθοδολογία που προτάσσεται, και κυρίως με την ομολογημένη επιδίωξη για γενικευμένη αλλαγή των χρήσεων γης με κριτήριο τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των διάφορων επιχειρηματιών. Θα ακολουθήσει αναλυτική τοποθέτηση για το θέμα