Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας: Κάτω τα χέρια απο την δημόσια γη

 

Στα Δημοτικό Συμβούλιο στις 04/04/2022 ψηφίστηκε να παραχωρηθούν 500 τ.μ. στη Νέα Χαλκηδόνα και συγκεκριμένα στο Κάτω Κουκλάκι από τον Δήμο (δημόσια γη δηλαδή) μετά από αίτημα της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας - Ν. Φιλαδέλφειας, για να στεγαστεί ναϊσκος, σε χαρακτηρισμένο χώρο πρασίνου!!! Χωρίς μάλιστα να ερωτηθούν οι κάτοικοι.

Σε μια εποχή που οι κάτοικοι τον Δήμου, και ιδιαίτερα στο απομακρυσμένο Κάτω Κουκλάκι, έχουν πολύ σημαντικές ανάγκες σε αθλητικούς χώρους, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, κέντρα υγείας, ΚΑΠΗ, στέκια νέων κλπ, κάποιοι αποφασίζουν ελαφρά την καρδία, λες και οι δημόσιοι χώροι τους ανήκουν και είναι τσιφλίκια τους, να τους χαρίζουν χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.

Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για την απόφαση. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη οικόπεδο που προοριζόταν για την ανέγερση τον 3oυ δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού, προκειμένου να κατασκευαστεί ιδιωτικός!!!

Αντί να προγραμματίσουν την ανέγερση νέων δομών που Θα καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων. με δημόσιο δωρεάν κοινωνικό χαρακτήρα για όλους ανεξαιρέτως, κυβερνήσεις, υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και παρατρεχάμενοι εκχωρούν στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα φιλέτα αιγιαλούς, δασικές εκτάσεις, χώρους πρασίνου, λιμάνια, αεροδρόμια.

Τέτοιον είδους εν κρυπτώ πρακτικές και πολιτικά αλισβερίσια. πρέπει και μπορούν να σταματήσουν με λαϊκή συμμετοχή στα κοινά και δημοκρατικές διαδικασίες σε κάθε συνοικία και γειτονιά.

Το Σωματείο Εργαζομένων τον Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας καταγγέλλει αυτή την απόφαση τον Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπερασπίζεται και αγωνίζεται για τα λαϊκά συμφέροντα των ανθρώπων τον μόχθου και του μεροκάματου, των νέων, των συνταξιούχων και ανέργων. Είναι στο πλευρό όσων αγωνίζονται, υψώνουν τις γροθιές και τις φωνές τούς για μια καλύτερη ζωή, τη ζωή πού μας αξίζει.