Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας: Κάτω τα χέρια απο την ζωή μας, κάτω τα χέρια απο τους μισθούς μας

Στις 26/09/2022 οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου προχώρησαν μαζί με το Σωματείο σε διακοπή των εργασιών στην υπηρεσία λόγω επικινδυνότητας των συνθηκών όπως προβλέπεται από το νόμο 3850/2810 άρθρο 31.

«Άρθρο 31 Συντήρηση - Έλεγχος

1. Ο εργοδότης οφείλει να συντηρεί τους τόπους εργασίας και να μεριμνά για την κατά το δυνατό άμεση αποκατάσταση των ελλείψεων, που έχουν σχέση με την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Αν από τις ελλείψεις αυτές προκαλείται άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για την υγεία κατ ασφάλεια των εργαζομένων, πρέπει να διακόπτεται αμέσως η εργασία. στο σημεία που εμφανίζονται οι ελλείψεις, μέχρι την αποκατάστασή τους».

Η δημοτική αρχή του κ. Βούρου δεν αρνήθηκε τις παρατηρήσεις των εργαζομένων για αυτό, άλλωστε, εδώ και μια βδομάδα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης στο γκαράζ.

Αντί να αποδεχτεί τα λάθη της η δημοτική αρχή, που εδώ και χρόνια συντηρεί μια κατάσταση αχούρι στο χώρο ταυ γκαράζ, παραβιάζοντας όλες τις προβλέψεις ταυ ΠΔ 16/1996 περί συνθηκών εργασίας, έδωσε εντολή περικοπής τον ημερομισθίου από όλους τους εργαζόμενους για εκείνη την ημέρα.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Διακινδυνεύουν την ασφάλεια των εργαζομένων και όταν διαμαρτύρονται τους τιμωρούν. Ωραίοι δημοκράτες.

Για να έχει ισχύ η περικοπή τον μισθού θα πρέπει η δημοτική αρχή, α τεχνικός ασφαλείας και α διευθυντής καθαριότητας να αποδείξουν με έγγραφα, ότι αι συνθήκες εργασίας στο γκαράζ πληρούν τις προϋποθέσεις μη επικινδυνότητας. Εμείς με φωτογραφίες βίντεο και έγγραφα της επιθεώρησης εργασίας που έχουμε θα πιστοποιήσουμε τα ακριβώς αντίθετα.