Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

ΜΕ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Αξιοποιώντας ως όχημα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε την 1/8/2023 και ζητά προγραμματισμό προσλήψεων των Δήμων για τα έτη 2024-2025 με προθεσμία 23/8, μέσα στη καρδιά του Αυγούστου, η Δημοτική Αρχή  τη Τρίτη 22 Αυγ 2023, στις 15:20 μμ, έστειλε μια εισήγηση, ενώ με προφορικό αίτημα ζήτησε τη δια περιφοράς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη Τετάρτη 24/8. Κατόπιν αιτήματος μας, στάλθηκαν και τα αιτήματα των υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες στη πλειοψηφία τους είχαν πρωτοκολληθεί ήδη από 11/8, ενώ λείπουν οι εισηγήσεις της προσχολικής αγωγής και των διοικητικών υπηρεσιών. Έτσι αντιμετωπίζονται τα σοβαρά θέματα όπως η στελέχωση του δήμου για την ομαλή λειτουργία του.

Ο προγραμματισμός των προσλήψεων που φέρνει η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται κάτω και από τις ανάγκες που η ίδια έχει ψηφίσει μέσα από του πετσοκομμένου οργανογράμματος του Δήμου (ΟΕΥ), αλλά και των αιτημάτων των ίδιων των υπηρεσιών. Είναι αποκαλυπτικό ότι προωθούνται  μόλις 53 προσλήψεις συνολικά, ενώ γνωρίζουμε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 96 άτομα σύμφωνα με τα αιτήματα υπηρεσιών που μας έχουν κοινοποιηθεί. Αυτό το πετσόκομμα θα συνεχιστεί σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου που πάντα βρίσκονται ακόμα πιο κάτω και από τις ίδιες τις προβλέψεις. Τελικά θα εγκριθούν ακόμα λιγότερες, περίπου το 5% με 10%, δηλαδή τρομακτικά πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, ενώ πληθώρα διαρκών και πάγιων αναγκών καλύπτεται ήδη από εργολαβίες.

Χαρακτηριστικά, ζητούνται μόλις 5 καθαρίστριες και ελάχιστοι εργάτες στη τεχνική υπηρεσία, ενώ οι υπάρχοντες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παράδειγμα μόνο των σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια του έτους. Πόσο μάλλον, τους καλοκαιρινούς μήνες που πρέπει να επισκευαστούν και να βαφτούν τόσα σχολεία..

Στη κοινωνική πολιτική (3), στα ΚΕΠ (2) και στη προσχολική αγωγή (1) θέλουμε μόλις 6 άτομα; Αλήθεια στη καθαρότητα μας λείπουν μόνο 4 εργάτες και στο πράσινο συνολικά μας λείπουν μόλις 7 άτομα; τότε γιατί χρειάζονται εργολαβίες για το άλσος, τις πλατείες κλπ;

Με αυτή τη πάγια στρατηγική η σημερινή διοίκηση του κ. Βούρου ευθυγραμμισμένη πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και τους μνημονιακούς νόμους, συνεχίζει εκθετικά τη διαρκή υποστελέχωση και υποβάθμιση του Δήμου και οδηγήσει ολόκληρες υπηρεσίες σε μαρασμό. Αλλωστε, η σημερινή διοίκηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού για 3,7 εκ. σε συνέχεια της προηγούμενης (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) που εφάρμοσε την εργολαβία στο πράσινο με τη άρνηση πρόσληψης 12 ατόμων…

Σήμερα, στο πράσινο από την υπηρεσία με υπογραφή Αντιδημάρχου ζητούνται 36 άτομα και ο Δήμος ζητά τελικά μόλις 7, αντίστοιχα στη καθαριότητα με υπογραφή Αντιδημάρχου ζητούνται 21 ενώ ο Δήμος αιτείται 7.

Αυτό είναι και ο λόγος που η λύση των εργολαβιών και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών είναι συνεχώς στην ημερήσια διάταξη και κάθε χρόνο προχωράει και πιο βαθιά. Τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων τα έζησε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια, με το δυστύχημα στα Τέμπη, του θαμμένους οδηγούς της Αττικής οδού μέσα στα χιόνια, όπως και στο δήμο μας με τα σκουπίδια, τα κλαδιά και τα ξερόχορτα να κάνουν λόφους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, στέκεται σταθερά απέναντι στην πολιτική που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο, τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τις δίνει βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ενώ τάσσεται πάντα στο πλευρό των εργαζόμενων για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Γι’ αυτό προτείνουμε να περιληφθούν όλα τα αιτήματα των υπηρεσιών.