Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Γ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩΝ (τα σχολεία μας παρκινγκ;)


Ο κ, Κωνσταντινίδης, πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας της διοίκησης Βούρου -και τέως πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, βγήκε με άρθρο του για να επιχειρηματολογήσει πως είναι θαυμάσια ευκαιρία να εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως, με την ευκαιρία του Conference League. Υπερθεματίζοντας την πρόταση Τομπούλογλου για μετατροπή σε πάρκινγκ των προαύλιων χώρων των σχολείων μας, προτείνει την στάθμευση στα σχολεία και σε άλλες περιπτώσεις έναντι ενός "εύλογου" αντιτίμου...

Η εμμονή στην εκμετάλλευση των σχολικών χώρων από την παράταξη του κ. Βούρου, από την παράταξη του κ. Γατσούλη και εσχάτως και από την παράταξη της ΝΔ Τομπούλογλου –Παπαλουκά εξηγεί τις ενστάσεις και τους φόβους των γονέων και των εκπαιδευτικών. Επιβεβαιώνει ότι υπάρχει γενικότερη στόχευση και σχέδιο.

Σε ότι αφορά στην λογική τα σχολεία να βγάζουν κέρδη, ως εκπαιδευτικός και  γονιός έχω να επισημάνω το εξής: το μόνο κέρδος που πρέπει να απαιτούμε από τα σχολεία είναι να δίνουν στην κοινωνία ελεύθερες προσωπικότητες και ολόπλευρα μορφωμένους και συνειδητούς πολίτες.

 Όμως όσο το σχολείο ενστερνίζεται τη λογική της αγοράς, τόσο απομακρύνεται από αυτό το στόχο και την παιδαγωγική αποστολή του. 

Αλήθεια, τι λέει για όλα αυτά ο νυν αντιδήμαρχος παιδείας κ. Γούλας (και  Α' αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και επίσης τέως πρόεδρος της Ένωσης Γονέων);

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 

Γιάννης Ζαχαριάδης

Δημοτικός Σύμβουλος , Εκπαιδευτικός, Γονιός και μέλος της 2ης Σχολικής Επιτροπής και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας