Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Δήλωση του Νίκου Σερετάκη για τα έγγραφα που έχει υπογράψει ο κ. Βούρος για το UEFA Conference League

Η δημοσιοποίηση, την Παρασκευή 1 Μάρτη, από το Δήμο εγγράφων που είχε υπογράψει ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Βούρος για τον τελικό του Conference Leage, αποδεικνύει  περίτρανα ότι χωρίς την πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είχαμε παραμείνει στο μαύρο σκοτάδι. 

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι μια τέτοιου μεγέθους διοργάνωση αντιμετωπίζεται σε όλα τα επίπεδα με πρωτοφανή προχειρότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το email του Δήμου προς την ΕΠΟ  για την παροχή στοιχείων στάλθηκε μια μέρα μετά την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στις 26/2, όπου η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ως θέμα προς συζήτηση «Δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, λειτουργία της πόλης κατά την διεξαγωγή του τελικού της Conference League και προστασία των σχολείων και του άλσους».

Το γεγονός ότι ο πρώην Δήμαρχος κ Βούρος, που είχε εκλεγεί με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπέγραψε πίσω από την πλάτη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτών το συγκεκριμένο μνημόνιο και μάλιστα στα αγγλικά δεν μας εκπλήσσει. Εδώ ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία είχε ψηφίσει το 1ο μνημόνιο, και μάλιστα δηλώνει περήφανος για αυτό.

Όμως ακόμα και αυτό το άκυρο έγγραφο, το οποίο υπέγραψε  ο κ. Βούρος χωρίς καμία εξουσιοδότηση από οιονδήποτε, δεν κάνει καμία   αναφορά στη χρήση του Άλσους σε δίοδο οργανωμένων φιλάθλων (αλήθεια τι λέει εδώ το Δασαρχείο;) ούτε σε μετατροπή των σχολείων σε πάρκινγκ. Αυτά αποτελούν επιλογές της Δημοτικής Αρχής Τομπούλογλου και οι όποιες αποφάσεις θα βαρύνουν την ίδια. Ας μην ψάχνει λοιπόν για άλλοθι η Δημοτική Αρχή ΝΔ-προθύμων κεντροαριστερών.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση και   το κράτος  σε όλα τα επίπεδα, ενδιαφέρονται να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και χωρίς προβλήματα ο τελικός του Conference League έχουν την ευθύνη και τη δυνατότητα να το εξασφαλίσουν παρέχοντας τους κατάλληλους πόρους και μέσα που απαιτούνται και να αφήσουν ήσυχα τα σχολεία και το Άλσος μας