Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΗΡΘΕ ΧΗΜΙΚΟΣ…(με αφορμή την έλευση της κ. Υπουργού)

Η Υπουργός Παιδείας φαίνεται πως περίμενε να τοποθετηθεί επιτέλους χημικός στο 3ο Λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας για να μας τιμήσει με την παρουσία της στον Δήμο μας. Τώρα μπορεί δούμε και απάντηση στη σχετική αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή που αναμένεται από τις 27 Νοέμβρη του 2020.

Η Υπουργός και η κυβέρνησή της αναγκάστηκε τέσσερεις  μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και μετά από παρεμβάσεις του συλλόγου των καθηγητών, των μαθητών, του συλλόγου γονέων, της ένωσης των γονέων του δήμου μας και του σωματείου των εκπαιδευτικών να στείλει χημικό ώστε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, να διδαχθούν επιτέλους το μάθημα βαρύτητας της Χημείας και να μετάσχουν «ισότιμα» στις Πανελλαδικές Εξετάσεις  του Ιουνίου. Φυσικά και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου θα μπορέσουν έτσι να ανταπεξέλθουν στη δοκιμασία της Τράπεζας Θεμάτων. Τι είναι μόνο τέσσερις μήνες καθυστέρηση;

Το Υπουργείο που διατυμπάνιζε πως όλοι οι καθηγητές είναι στη θέση τους από την αρχή της χρονιάς, που δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που ανοιγοκλείνει τα σχολεία ακούγοντας τάχα τις εισηγήσεις των ειδικών, που αλλάζει την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια στο μέσο της χρονιάς, που επιμένει στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, «έσκυψε» , με λίγη καθυστέρηση βέβαια, πάνω από το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών στα σχολεία. 

Τώρα μένει να στείλει και χημικό στο 2ο Γυμνάσιο έως το τέλος της χρονιάς, γιατί τα παιδιά νομίζουν ότι το μάθημα δεν διδάσκεται στη Β΄ Γυμνασίου. Αναρωτιέμαι εάν και αυτό συγκαταλέγεται στα επιτεύγματα της «πολύ καλής συνεργασίας»  και «σχέσης» του Δημάρχου -της «χημείας» που θα λέγαμε- με την Υπουργό «με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν στα σχολεία της πόλης» όπως διαφημίζει η Δημοτική Αρχή στην ανακοίνωση για την επίσκεψη της κ. Κεραμέως στο  2ο Δημοτικό της Νέας Χαλκηδόνας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ