Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ – Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, καταγγέλλει  την κυβερνητική επιχείρηση αλλαγής του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, μέσω της διορισμένης από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκησης του. 

Μετά την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της  30/09/2019 που κατάργησε το αυτοδιοίκητο του φορέα η ωμή κυβερνητική παρέμβαση  συνεχίζεται με το σχέδιο του νέου Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ που συνέταξε η διορισμένη διοίκηση, απειλώντας να βάλει ταφόπλακα στη θεραπευτική φιλοσοφία του Κέντρου 

Η εξέλιξη είναι άλλο ένα κυβερνητικό χτύπημα στη φιλοσοφία της «στεγνής θεραπείας» και στον εναρμονισμό στη λογική της «μείωσης της βλάβης», όπως επιτάσσει η στρατηγική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης.και ο συμβιβασμός με την ναρκωκουλτούρα που καλλιεργούν όλες οι αστικές δυνάμεις. 

Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει καταγράψει σημαντικό έργο. Είναι δεκάδες οι νέοι και οι οικογένειές τους και από την Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, που με τη συνδρομή του ξέφυγαν από τον δρόμο των ναρκωτικών και είναι σήμερα ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση. 

Για τη σημερινή εξέλιξη δεν είναι άμοιρή ευθυνών η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Θυμίζουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9/10/2019 η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει ψήφισμα αλληλεγγύης στο ΚΕΘΕΑ το οποίο η δημοτική αρχή  του κ. Βούρου και οι συνοδοιπόροι της αρνήθηκαν ακόμα και να συζητηθεί 

Άρνηση που συνοδεύτηκε από τον έωλο ισχυρισμό ότι το θέμαδεν αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο» όπως είπε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γεωργαμλής, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αποκρύψει από το Δημοτικό Συμβούλιο την επιστολή που είχε στείλει η Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα. 

Με τη θέση αυτή ευθυγραμμίστηκαν τότε όλοι οι συνοδοιπόροι της δημοτικής αρχής και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, μη εξαιρουμένων του Τάσου Κωνσταντινίδη αντιδημάρχου παιδείας, Σπύρου Μπερδέση -τότε υπεύθυνος αθλητισμού- αλλά και  του Αλέκου Γούλα Προέδρου της Ένωσης Γονέων, 

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες και τη νεολαία της πόλης, τους  μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τις οικογένειες των θεραπευόμενων  να δώσουν τη μάχη για να ενισχυθεί ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ και της «στεγνής» θεραπευτικής πρότασής του. Να αποσυρθεί τώρα ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ , να καταργηθεί η ΠΝΠ που διορίζει το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ από την εκάστοτε κυβέρνηση. 

Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα 21/4/2021