Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο Μ. Κουτσάκη και τον μηχανισμό διαίρεσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα Τετάρτη, 21 Απριλίου (μάλλον κάποιοι εμπνεύστηκαν από τη μέρα) απεστάλη στους Δημοτικούς Συμβούλους έγγραφο της Δ/νσης Καθαριότητας με συνημμένες υπογραφές εργαζομένων, δηλώνοντας «ότι ουδέποτε εκβιάστηκαν». Στρεφόμενο ευθέως κατά του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και προς υπεράσπιση του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι εδώ και τρεις μέρες Δ/ντης και Προϊστάμενοι κατ’ εντολή του Αντιδημάρχου και με μέσον το φόβο ή την έμμεση απειλή περί μη ευνοϊκής μεταχείρισης υφάρπαξαν την υπογραφή των συναδέλφων μας.

Την προηγούμενη καταγγελία μας, ως Σωματείο, περί απειλών και εκβιασμών είμαστε σε θέση να τη στοιχειοθετήσουμε με ονόματα επιστατριών και εποπτών, που τηλεφωνούσαν στους συναδέλφους τους, κατόπιν εντολών και τους καλούσαν να εργαστούν, ενώ δεν είχε τελειώσει η καραντίνα και τους δήλωναν «ή με το Σωματείο ή με τον Κουτσάκη».

Η τακτική του διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Είναι γνωστή, επίσης, η πρόθεση της Διοίκησης, με πρωτεργάτη τον κ. Κουτσάκη, να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσίες του Δήμου, γι’ αυτό άλλωστε όλη του η συμπεριφορά και οι κινήσεις του θυμίζουν τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του ιδιωτικού τομέα, που με απειλές και εκβιασμούς θέλει να εμφανίζει τους εργαζόμενους στο πλευρό της.

Το Σωματείο είναι μια γροθιά απέναντι στις μεθοδεύσεις της Δημοτικής αρχής. Με ομόφωνες αποφάσεις έχουν εκδοθεί όλες οι ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, καθώς ο γνώμονάς τους ήταν η υγεία των συναδέλφων, κόντρα στην ωχαδερφιστική στάση του πολύ-υπεύθυνου Αντιδημάρχου. Έτσι ενωμένους θα μας βρίσκει η Δημοτική αρχή και ο Αντιδήμαρχος, όσους μηχανισμούς και αν προσπαθεί να δημιουργήσει.