Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Παρέμβαση της Δανάης Γκούμα, Δημοτικής Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην συγκέντρωση 16/2/2019 στο ΠΠΙΕΔ



Στα 5 χρόνια που πέρασαν η Λαϊκή Συσπείρωση τίμησε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της και τη δέσμευσή της να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα.

Έδωσε μόνη στην κυριολεξία τη μάχη ενάντια στις αυταπάτες της "πρώτης φοράς" αριστεράς. Πήρε πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των ανέργων, για τα σχολεία της πόλης, για τους συμβασιούχους, για την προστασία των μικοροφειλετών, για τους παιδικους και βρεφικούς σταθμούς. Ανέδειξε το γενικότερο σχεδιασμό του κεφαλαίου στην περιοχή, τα συμφέροντα πίσω από τα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων. Βρέθηκε αποφασιστικά και δίχως μισόλογα στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, όταν η αριστερή και ανεξάρτητη Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου προχωρούσε, εκτός των άλλων, στον πειθαναγκασμό σε απεργοσπασία με ΔΣ σε μέρες απεργιών, σε απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου, σε πιέσεις και απειλές στους εργαζόμενους, στη συκοφάντηση των αγώνων τους

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πλαστογράφηση τοποθετήσεων της ΛΑΣ, τις αήθεις επιθέσεις σε μένα, μοναδική εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο, τον αντικομουνισμό των σπηλαίων από στελέχη της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ.

κι αυτό γιατί; 

Γιατί ακριβώς μέσα από της παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης αναδείχτηκε η ταξική ουσία της πολιτικής Βασιλόπουλου, πολιτική που μια ματιά στα πρακτικά αρκεί για να βεβαιώσει ότι στα ουσιαστικά είχε την πλήρη συναίνεση των άλλων -υποτίθεται ανεξάρτητων- παρατάξεων που για να καλύψουν την ουσιαστική στρατηγική ταύτισή τους επικεντρώθηκαν και επικεντρώνονται και σε αυτές τις εκλογές στο πλαστό - και εν τέλει ξεπερασμένο σήμερα – δίπολο ναι ή όχι στο γήπεδο, αφαιρώντας το αντιλαϊκό πλαίσιο ανάπτυξης στο οποίο είναι ενταγμένο ή ρίχνοντας μπαλωθιές στον αέρα.

Ακούμε ξανά για παλιούς και νέους, δήθεν «ανεξάρτητους» (από τι άραγε;) που διαγκωνίζονται για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα το δημοτικό κουμπαρά, θα φέρει την ανάπτυξη στη περιοχή, θα προασπιστεί την επιχειρηματικότητα … την υγιή!!! , όπως ο υποψήφιος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε και στήριξε το 1ο μνημόνιο Γιάννης Βούρος, που υπόσχεται "Θέσεις εργασίας για Φιλαδελφειώτες και πάρκινγκ για τους πολίτες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ" ύστερα από συνεννόηση με την εταιρεία διαχείρισης και κατασκευής, τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. συμφερόντων Μελισσανίδη. Τα ίδια φυσικά λέγανε το 2014 οι ίδιοι ή παρόμοιοι.

Φίλοι και φίλες

Δεν έχει καμία διαφορά εάν θα εισπράττει τον απαράδεκτο ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση ή οι Δήμοι, όπως προασπίζεται η ΚΕΔΕ και αρκετοί από τους υποτιθέμενους “ανεξάρτητους” που διεκδικούν την ψήφο μας. 

Αν θα μας αδειάζουν την αριστερή τσέπη πρώτα ή τη δεξιά. Εάν τα ίδια κάνουν “άλλοι” και όχι οι “προηγούμενοι”. 

Σήμερα οι Δήμοι και οι Περιφέρειες παίζουν διευρυμένο ρόλο στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στην υπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Από την τοπική διοίκηση, και μάλιστα από διοικήσεις του τότε Συνασπισμού, ξεκίνησε το αίσχος της μερικής απασχόλησης που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα. 

Οι Δήμοι γνωμοδοτούν για το αν θα γυρίσει την Κυριακή ο εμποροϋπάλληλος σπίτι του, για το αν θα σχολάσει σαν άνθρωπος ή θα δουλέψει μέχρι τα μεσάνυχτα, αποτελούν το όχημα για την μετακύλιση νέων βαρών στις πλάτες των εργαζομένων στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, γνωμοδοτούν για τις ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και εδώ οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά την επικίνδυνη συζήτηση για την πλήρη αποκέντρωση των σχολείων.

Οι Περιφέρειες, και η Διοίκηση Δούρου, έχει στήσει πάρτι εκατομμυρίων για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και την ίδια στιγμή βγάζουν μάτι τα κενά σε αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική προστασία. 

15 εκατομμύρια για το προβληματικό έργο της υπογειοποίησης, του οποίο το κόστος εκτιμάμε ότι θα βγει πολλαπλάσιο, άλλα 20 εκατομμύρια στο Μελισσανίδη, 10 εκατομμύρια για το πράσινο σημείου του κ Βασιλόπουλου, 5 εκατομμύρια για το επενδυτικό σχέδιο του “Ιωνικού Πάρκου” Μητρόπολης – εφοπλιστών στον Περισσό, και την ίδια στιγμή μόλις 11,5 εκατομμύρια σε όλη την Αττική για αντιπλημυρρικά έργα, αποσπασματικά και ανεπαρκή. 

Την ίδια στιγμή βγάζει μάτι η ανάγκη για τουλάχιστον ένα νηπιαγωγείο στην κεντρική Φιλαδέλφεια, το χάλι με τα προκάτ στο 1ο Λύκειο, τα βρέφη που μείναν εκτός προσχολικής αγωγής κτλ. 

Να γιατί λέμε ότι τα 130 θύματα σε Μάνδρα και Μάτι, οι τεράστιες καταστροφές στη λαϊκή περιουσία έχουν τη σφραγίδα των ακραίων αντιλαϊκών επιλογών και όχι των φυσικών φαινομένων.

Την πραγματική διαφορά θα την κάνει η συμπόρευση με το ΚΚΕ: στους αγώνες, σε Δήμους και Περιφέρειες, σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές. Είναι δύναμη δοκιμασμένη στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απόσπαση κατακτήσεων, για τη διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει.