Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Μαζική και μαχητική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Δήμο

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι ΚΟ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, την Τετάρτη 15 Μάη στο δημαρχείο της περιοχής, μπροστά στις επικείμενες πολλαπλές εκλογικές μάχες με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και ο υποψήφιος δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σερετάκης.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Η Αλ. Παπαρήγα, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι:
«Η εκλογική μάχη θα δείξει, κάτι πολύ πιο σοβαρό: Αν υπάρχουν θετικές αλλαγές στο συσχετισμό ανάμεσα στο ενιαίο στρατόπεδο των πολιτικών δυνάμεων που καυγαδίζουν και μαλλιοτραβιούνται μεταξύ τους στο ίδιο ρινγκ -του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος- από τη μια και στις δυνάμεις της εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης. Θα κριθεί κατά πόσο το εργατικό λαϊκό κίνημα, θα εξελιχθεί ως το υπολογίσιμο αντίπαλο δέος.
Εμείς τον εργατικό λαϊκό παράγοντα δεν τον βλέπουμε μόνο ως ψηφοφόρο σε κατάσταση αναμονής ως την επόμενη κάλπη. Τον βλέπουμε ως πρωταγωνιστή, στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στη δημόσια διοίκηση, στις γειτονιές. Πιστεύουμε βαθιά στο σύνθημα χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.
Όσοι και όσες θέλουν να γίνει ένα σημαντικό βήμα στην ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα ως παράγοντα πίεσης, ανατροπής, στην κάλπη δεν μπορεί να το εκφράσουν παρά μόνο με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται
Απαιτείται η εργατική τάξη να είναι οργανωμένη στα συνδικάτα της, σε επιτροπές αγώνα, στο προσκήνιο της πάλης και της διεκδίκησης κόντρα στην προπαγάνδα περί "αντοχών" της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή των κερδών που τσεπώνουν τα αφεντικά. Απαιτείται να δυναμώνει κάθε μέρα, σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, η σύγκρουση με την εργοδοσία, να αλλάζουν οι συσχετισμοί και να αμφισβητείται όλο και περισσότερο αυτός ο δρόμος ανάπτυξης, η ίδια η εξουσία του κεφαλαίου.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 16 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
Η κάλπη είναι μια πολύ σημαντική πολιτική στιγμή, που μπορεί να πιάσει τόπο για το λαό όταν εντάσσεται στο δρόμο της πάλης για τα άμεσα και οξυμένα λαϊκά προβλήματα, όταν κατευθύνεται στο δρόμο της ρήξης και ανατροπής, όταν αντιπαρατίθεται στη λογική ότι ο λαός δεν μπορεί να ζήσει αν δεν συμμορφώνεται με τις εντολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ.
Σε όλες τις κάλπες που θα ανοίξουν στις 26 Μάη, αυτή η διάθεση αντεπίθεσης και χειραφέτησης από το ψέμα και τον εκφοβισμό μπορεί να εκφραστεί με ένα και μοναδικό τρόπο με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, με την ενίσχυση του πόλου της εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης.
Η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση δεν είναι αυτοσκοπός, είναι η προϋπόθεση άσκησης πίεσης ώστε να αποτρέπονται τα χειρότερα, να αποσπώνται κάποιες κατακτήσεις, είναι ο δρόμος για την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, που οδηγεί στο πέρασμα στα χέρια του λαού των μέσων παραγωγής, των πηγών ανάπτυξης είναι ο δρόμος που οι λαοί της Ευρώπης θα μετατρέψουν την ήπειρο σε Ευρώπη του σοσιαλισμού».
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες
Στη συνέχεια, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος αναφέρθηκε στην ανησυχία που υπάρχει στο εσωτερικό της ΕΕ, μετά τις τελευταίες έρευνες που δείχνουν ότι το 74% των Ελλήνων έχει αρνητική γνώμη για την ΕΕ. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, ανάμεσα στα άλλα, επισήμανε:
«H EE προσπαθεί να βρει συμμάχους και συμπαραστάτες μέσα στην εργατική τάξη, προσπαθεί να θολώσει το κριτήριό μας, τοποθετεί εκβιαστικά διλήμματα με στόχο να πέσουμε στην παγίδα ξανά».
Έπειτα αναφέρθηκε στην αδυναμία της ΕΕ να φράξει την ακροδεξιά καθώς ο αντικομμουνισμός αποτελεί κυρίαρχη ιδεολογία, συστατικό στοιχείο της πολιτικής της ΕΕ.
Σημείωσε ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ ξεσκεπάζει τις ψευτολύσεις εντός των τειχών της ΕΕ, όπως ο λεγόμενος ευρωσκεπτικισμός. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει καταδίκη της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, του εφησυχασμού που σπέρνει η κυβέρνηση, της στρατηγικής του «μεντεσέ» που υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ψήφος στο ΚΚΕ είναι μήνυμα ενίσχυσης της πάλης για το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό σήμερα.
Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σερετάκης τόνισε το κλίμα συστράτευσης που εκφράζεται γενικά στο ΚΚΕ αλλά και στην περιοχή, ως αποτέλεσμα της συνεπούς στάσης του όλα αυτά τα χρόνια. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Ανέδειξε τις ευθύνες της δημοτικής διοίκησης Βασιλόπουλου, ο οποίος ως δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε όλα για να περάσουν οι αυταπάτες και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική διοίκηση και γενικότερα. Σημείωσε ότι όλες οι άλλες παρατάξεις ομοφωνούν στις αντιδραστικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των δήμων, στη αντίληψη ότι ο δημότης πρέπει να πληρώνει ξανά και ξανά.
Προειδοποίησε ότι με επίκεντρο το νέο γήπεδο, προωθείται ένα σύμπλεγμα εμπορικών και παρεμφερών χρήσεων που αλλάζουν τις χρήσεις γης προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, μπαίνουν στο στόχαστρο σημαντικοί ελεύθεροι και δημόσιοι χώροι.
Τόνισε ότι πια σήμερα έχουμε πολύ μεγάλη πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε η ψήφος να πιάσει τόπο. Να μη πεταχτεί αριστερά και δεξιά σε παραλλαγές του ίδιου νομίσματος, σε παρατάξεις μιας χρήσεως που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Κανείς να μην τσιμπήσει στα τρικ και τους εκβιασμούς της τελευταίας στιγμής.
Τελειώνοντας  κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους της περιοχής να ενισχύσουν αποφασιστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση, και ανέδειξε τους άξονες που προτάσσει ως προτεραιότητα η Λαϊκή Συσπείρωση: τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα στη δουλειά, την παιδεία, την υγεία την κοινωνική ασφάλιση, την πάλη ενάντια στη λογική της ανταποδοτικότητας και της λειτουργίας του δήμου ως φορομπηχτικού μηχανισμού, την αντιπλημμυρική προστασία, τον αγώνα για τη διασφάλιση του ενιαίου δασικού χαρακτήρα του Άλσους και την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, την αντισεισμική θωράκιση (ολόκληρη η ομιλία του ΕΔΩ)