Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Μετά τα οχήματα τώρα και...κοντέινερ παραπλευρως του Άλσους

Αποθρασυμμένες από την ανοχή που επιδεικνύει ο δήμος και αξιοποιώντας τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο τόπος μας, οι διάφορες κατασκευαστικές κάνουν στην κυριολεξία ότι θέλουν

Στο αυθαίρετο κόψιμο μέρους της περίφραξης του άλσους και τα βαριά εργοταξιακά οχήματα παραπλεύρως του Άλσους ήρθαν να προστεθούν τις τελευταίες μέρες και 2 κοντέινερ που εγκαταστάθηκαν στο χώρο. 

Πρόκειται για σοβαρές αυθαιρεσίες για τις οποίες οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με νέα ερώτηση ζητούν εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή του κ. Βούρου.



Προς:  κ Σπύρο Γραμμένο, Αντιδήμαρχο Πρασίνου (Περιβάλλοντος & Άλσους)


κ. Δημήτρη Κανταρέλη, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

Kοινοποίηση:  Διεύθυνση Δασών Αθηνών, Δημοτικό Συμβούλιο 

Κύριοι,

Έχουν περάσει όχι 20 ημέρες όπως ρητά ορίζεται για την απάντηση γραπτών ερωτήσεων αλλά 40 και πλέον από τις 10 Φλεβάρη οπότε σας υποβάλλαμε γραπτώς ερώτημα για το  γεγονός ότι βαριά εργοταξιακά οχήματα είναι μόνιμα σταθμευμένα σε χώρο που έχει ορισθεί ως ζώνη πυροπροστασίας μεταξύ του εργοταξίου του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και του Άλσους, σε απόσταση αναπνοής από τα δέντρα και έχουμε ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Δήμου προς κάθε υπεύθυνο για την απομάκρυνση τους από το χώρο.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ότι εκτός από τα οχήματα έχουν εγκατασταθεί στο χώρο και 2 κοντέινερ (!) και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε αύριο, και παρόλα αυτά ο Δήμος όχι μόνο δεν απαντά στα ερωτήματα αλλά με τη στάση του και την αδράνειά του προκαλεί εύλογα ερωτήματα. 

Ζητάμε να μας απαντήσετε επιτέλους εγγράφως και συγκεκριμένα:

Α) Σε ότι αφορά στα κομμένα κάγκελα της περίφραξης του άλσους

- ποιος έκοψε τα κάγκελα και με ποιανού την άδεια, η οποία να μας κοινοποιηθεί

- εάν δεν δόθηκε άδεια και η παρέμβαση είναι αυθαίρετη εάν ο Δήμος έχει καταθέσει μήνυση και έχει κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες

Β) Για τα οχήματα και τα κοντέινερ στη ζώνη μεταξύ του γηπέδου και του άλσους

- σε ποιόν ανήκουν τα οχήματα

- με ποιανού την ευθύνη καταλαμβάνουν το χώρο

-  ποιος είναι ο δηλωμένος εργοταξιακός χώρος του έργου του γηπέδου. Αν έγινε η οριοθέτηση του παρουσία του δασαρχείου όπως προέβλεπε η ΑΕΠΟ, και αν υπάρχει έγκριση, την οποία να μας κοινοποιήσετε.

- ποιος είναι ο ορισμένος χώρος στάθμευσης των εργοστασιακών οχημάτων και πότε ο χώρος αυτός εγκρίθηκε.

- αν έχουν κληθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και βεβαίωση πιθανών παραβάσεων

- ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος από τις 4 Φλεβάρη 2020, οπότε σας ενημερώσαμε προφορικά για την εικόνα,  μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία του Άλσος κ

- ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής για την μετατροπή του παραπάνω χώρου, ο οποίος εφάπτεται του Άλσους, σε  ιδιωτικό χώρο αυθαίρετης στάθμευσης εργοταξιακών οχημάτων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

Νικος Σερετάκης
Δανάη Γκούμα
Γιάννης Ζαχαριάδης