Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

H KNE Καταγγέλλει τη σύλληψη και κράτηση 14χρονου μαθητή για τη συμμετοχή του σε μαθητική κινητοποίηση

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη ενός 14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι, ο οποίος συμμετείχε στη μαθητική κινητοποίηση της Πέμπτης. Ο μαθητής κρατείται εδώ και τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ και αύριο θα περάσει αυτόφωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΝΕ:

«Η απαράδεκτη σύλληψη και 4ημερη κράτηση στη ΓΑΔΑ 14χρονου μαθητή που συμμετείχε την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση, σαν να είναι κοινός εγκληματίας, βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση, η οποία με ωμή καταστολή και απρόκλητη βία επιδιώκει να βάλει ''φίμωτρο'' στους χιλιάδες μαθητές που αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους στην υγεία και τη μόρφωση! Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες! Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθεί ελεύθερος ο 14χρονος μαθητής και να απαλλαγεί πλήρως από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τον βαραίνουν!».

Eπίσης, η ΟΒ Χαλανδρίου της ΚΝΕ δηλώνει τη στήριξη  της στο μαθητή και την οικογένεια του. «Απαιτούμε άμεσα να απαλλαχθεί από τις ανύπαρκτες και ανυπόστατες κατηγορίες που του προσάπτουν», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα.