Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

To KKE κατέθεσε στη Βουλή το αίτημα των φορέων για ανάκληση της παραχώρησης του οικοπέδου του 3ου ΒΝΣ στη Μητρόπολη



 ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Οι βουλευτές Παφίλης Θανάσης, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος και Μανωλάκου Διαμάντω. 

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την κοινή επιστολή που συνυπογράφουν η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “ο Αριστοτέλης”, η Γ΄ ΕΛΜΕ και το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, με την οποία αιτούνται την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης τους, που παραχωρεί στη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνος οικόπεδο το οποίο προοριζόταν για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού.

Αθήνα 14/10/2020

Οι καταθέτοντες βουλευτές

..........................................................................................................

Από Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας (Μέλος Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας)
Σοφούλη και Αλ. Παπάγου, πλ. Κυθήρων , Νέα Φιλαδέλφεια.
email: oge.nfnx@hotmail.com
Πληροφορίες: Κατερίνα Σκομβούλη, 6949145569

Προς: τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τασούλα Κωνσταντίνο

Με την παράκληση να κοινοποιηθεί σε όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, εκτός της Ελληνικής Λύσης

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι

Σας κοινοποιούμε κοινή επιστολή που συνυπογράφουν η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “ο Αριστοτέλης”, η Γ’ ΕΛΜΕ και το Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης.

Οι έξι μαζικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ζητούν την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος παραχωρεί στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος οικόπεδο για την ανέγερση παιδικού σταθμού της εκκλησίας.

Το οικόπεδο προορίζονταν για την ανέγερση νέου κτιρίου του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, ο οποίος είναι ο μόνος σταθμός της πόλης που δεν στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, αλλά σε ενοικιαζόμενο χώρο που υπολείπεται των προδιαγραφών.

Οι φορείς απευθυνόμαστε σε κάθε αρμόδιο, και διεκδικούμε την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο οικόπεδό του, σύμφωνα με την μελέτη που ήδη υπάρχει.

Σας επισυνάπτουμε επίσης, για την καλύτερη ενημέρωσή σας, ορισμένες από τις ανακοινώσεις για το θέμα που έχουν εκδοθεί.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση και τις ενέργειές σας

Για το ΔΣ της Ομάδας Γυναικών ΝΦ-ΝΧ
 Κατερίνα Σκομβούλη, πρόεδρος του ΔΣ
.......................................................
ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ 3ου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ο Σύλλογος Π.Ε. «Αριστοτέλης», η Γ’ ΕΛΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Ν. Φιλαδέλφειας  – Ν. Χαλκηδόνας, η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ) και το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας –Μεταμόρφωσης,  είναι φορείς που έχουν δώσει χρόνια αγώνες για τα δικαιώματα των παιδιών όσον αφορά τις σύγχρονες ανάγκες τους για αποκλειστικά δημόσιους  δωρεάν παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και συνολικά για το δικαίωμά τους στην αγωγή και εκπαίδευση.

Έχουμε δηλώσει την αντίθεσή μας στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση του οικοπέδου, όπου προοριζόταν για χτίσιμο του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, στην Μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας, η οποία θα το αξιοποιήσει για τη δημιουργία  παιδικού σταθμού που θα λειτουργεί η ίδια, έξω από την αρμοδιότητα του δήμου.

Είναι μια απόφαση που προκαλεί το λιγότερο ερωτήματα καθώς πάρθηκε παρά και ενάντια στην εκφρασμένη θέση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Θέλουμε να επαναλάβουμε πως είναι μια απόφαση που θα έχει   σοβαρές αρνητικές συνέπειες για τις οικογένειες και τους εργαζόμενους, καθώς προαναγγέλλεται η συρρίκνωση και τελικά το κλείσιμο του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.  

Το προσωπικό μένει ξεκρέμαστο, οι θέσεις που θα απευθύνονται στις μικρότερες βρεφικές ηλικίες στην πράξη συρρικνώνονται.  Πρόκειται ουσιαστικά για μία απόφαση που υποβαθμίζει τις ανάγκες των παιδιών για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που ο Δήμος οφείλει να παρέχει δημόσια, δωρεάν, προς όλα τα βρέφη και τα νήπια έως 4 χρονών ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ. 

Απευθυνόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε μέλος του και το καλούμε να πάρει πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις των παραπάνω φορέων.  Την ίδια έκκληση απευθύνουμε σε κάθε  αρμόδιο φορέα,  και ζητάμε να υποστηρίξουν το αίτημά μας για την ανάκληση αυτής της απόφασης και την άμεση ανέγερση του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο οικόπεδο του Δήμου με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. 

Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (Μέλος ΟΓΕ),
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας,
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης «ο Αριστοτέλης»,
Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας,
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας,
Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας- Μεταμόρφωσης,