Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου χαιρετίζει την στάση των 4 μελών του στην Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού για τον Ηλεκτροφωτισμό


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε την ηρωική και παλικαρίσια στάση των τεσσάρων συναδέλφων μας, οι οποίοι είναι και μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για τον Ηλεκτροφωτισμό που παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες παρέμειναν σταθεροί στην απόφαση του Σωματείου μας και της ΠΟΕ ΟΤΑ για ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από κάθε συμμετοχή στις διαδικασίες της. Οι συνάδελφοί μας έχουν ακούσει απειλές από Δημοτικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες ότι «θα απολυθούν», «θα τους πάρουν τα σπίτια », «θα τους κυνηγήσει ο εργολάβος» και άλλα.

Χθες 26/08/2021 παρακολουθήσαμε το πρωτοφανές: Δήμαρχος να δίνει «Εντέλλεσθε» για να συνεδριάσει μια επιτροπή, απειλώντας τα μέλη της με πειθαρχικές διώξεις.

Απεστάλη Πρόσκληση σε Συνεδρίαση στα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, από τον Πρόεδρό της, η οποία συνοδευόταν από απειλητικό έγγραφο του Δημάρχου που τους καλούσε να «ολοκληρώσουν» τη διαδικασία αποσφράγισης του Διαγωνισμού. Η πρόσκληση όριζε συνεδρίαση της Επιτροπής στις 7.00πμ στις 27/08/2021 στο κτίριο της Αχαρνών. Σήμερα η συνεδρίαση αυτή αναβλήθηκε, καθώς συνάδελφοι μας μέλη της επιτροπής παρουσιάστηκαν στις 7.00πμ σήμερα και παρέδωσαν έντυπη δήλωση συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ και αποχώρησαν. Τη Δήλωσή τους αρνήθηκε να την παραλάβει ο Πρόεδρος της επιτροπής.

Μέλη του ΔΣ του Σωματείου παρευρίσκονταν στο χώρο του Δημαρχείου και παρακολούθησαν την εξέλιξη των γεγονότων μέχρι την αποχώρηση των συναδέλφων μας.

Ο αγώνας του Σωματείου μας συνεχίζεται. Κανένας συνάδελφος δε θα γίνει συμμέτοχος σε διαδικασίες ιδιωτικοποίησης. 

                        Το ΔΣ