Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Αναφορικά με το 1ο Θέμα της Οικονομικής Επιτροπής και την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού την προηγούμενη ημέρα

Προς Δήμαρχο κ. Βούρο,

Κοιν: Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Κκ Δήμαρχε και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Έχουμε προσκληθεί να συμμετέχουμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 31 Αυγούστου. Στην ημερήσια διάταξη της προαναφερόμενης συνεδρίασης  έχουν εγγραφεί τα ακόλουθα θέματα:

«1. Έγκριση παράτασης καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών και ημερομηνίας ηλεκτρονικής αποσφράγισης για το διαγωνισμό «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ» (α/α ΕΣΔΗΣ 134869), λόγω μη λειτουργίας των υπηρεσιών του ΟΠΣ ΕΣΔΗΣ»

και «2. Έγκριση 1ου πρακτικού αποσφράγισης προσφορών, ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής και αξιολόγησης τεχνικών προσφορών» για τον ίδιο διαγωνισμό

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της επιτροπής διαγωνισμού κ. Ντιούδης  έχει συγκαλέσει την προηγούμενη ημέρα, Δευτέρα 30/8, συνεδρίαση της επιτροπής για «την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποσφράγισης πρόσφορών, ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής & αξιολόγησης τεχνικών προσφορών», δηλαδή για τα αντικείμενα που ορίζονται στο 2ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής.

Με άλλα λόγια πριν υπάρξει από την Οικονομική Επιτροπή έγκριση και νομιμοποίηση της παράτασης που δόθηκε, χωρίς  αιτιολογημένη απόφαση όπως ορίζεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι προκειμένου η Δημοτική Αρχή να προωθήσει την επιλογή της για ιδιωτικοποίηση,  δεν κρατά ούτε τα τυπικά προσχήματα, μη διστάζοντας να εκθέσει ακόμα και τους υπαλλήλους του Δήμου. Το γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας της διοίκησης να πιέσει μέλη της επιτροπής διαγωνισμού να υπογράψουν ετεροχρονισμένο και αναληθές πρακτικό για δήθεν συνεδρίαση της επιτροπής διαγωνισμού στις 20 Αυγούστου.

Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε να μην πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού που έχει συγκληθεί για τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας


Νίκος Σερετάκης