Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Οικοδομικές εργασίες από το Δήμο στο Άλσος κατά παράβαση των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης κινδύνου πυρκαγιών!!

Σήμερα 17 Αυγούστου, το Άλσος για άλλη μια μια φορά ήταν κλειστό για το λαό, ορθάνοιχτο όμως για  παράνομα σταθμευμένα οχήματα και φορτηγά που μπαινοέβγαιναν στο χώρο όπου υποτίθεται απαγορεύεται κάθε πρόσβαση για λόγους πυρασφάλειας μέχρι την Παρασκευή 20 Αυγούστου, βάση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.  

Η είσοδος από Ατταλείας σήμερα το πρωί, το μηχάνημα με τη διαρροή λαδιών ακίνητο στη θέση του


και το "κλειστό άλσος" σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου...

Αποκαλύπτεται ότι η παραβίαση των μέτρων για την πυρασφάλεια προέρχεται από....έργο του Δήμου!! 

Ποια πυρασφάλεια, ποια ΠΝΠ, η δουλειά να γίνεται και τα φορτηγά να μπαινοβγαίνουν... 

Από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι κρουστικά και σκαπτικά μηχανήματα κατεδάφιζαν αυθαίρετα κτίσματα του πρώην ζωολογικού κήπου εντός του άλσους δημιουργώντας αυξημένες θερμοκρασίες, την ώρα που καίγεται και πάλι η Αττική.

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη της ΠτΔ, και μία μέρα μετά την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παράνομη παρουσία εργοταξιακών οχημάτων εντός της δασικής έκτασης και σε κρίσιμο για την πυρασφάλεια σημείο, ο ίδιος ο Δήμος παραβιάζει την ΠΝΠ και πραγματοποιεί εργασίες στο Αλσος τη στιγμή που απαγορεύεται η πρόσβαση σε δάση και Άλση καθώς και η εκτέλεση  εργασιών που προκαλούν υπερθέρμανση σε όλη την επικράτεια!

Στο βάθος το έτερο από τα δύο μηχανήματα εργάζεται πυρετωδώς στα πλαίσια της....πυρασφάλειας! .

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Νίκος Σερετάκης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ Κουτσάκη, ο δεύτερος ομολόγησε ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται παρά τη ρητή απαγόρευση εν γνώσει της Δημοτικής Αρχής.

Συνεχίζονται λοιπόν τα επικίνδυνα παιχνίδια στο Άλσος, όχι απλά με ανοχή αλλά με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ. Βούρου, η οποία άλλωστε είναι γνωστό ότι ενδιαφέρεται για το Άλσος μόνο από τη σκοπιά της επιχειρηματικής του αξιοποίησης, ειδικά στην παραλίμνια περιοχή του.

Αλλιώς  θα απασχολούσε περισσότερο η εικόνα ορισμένων σημείων του Άλσους, ειδικά προς την Νέα Ιωνία, όπου τα αποτελέσματα της "Μήδειας" ακόμα περιμένουν τη συλλογή τους, έχοντας μετατραπεί σε επικίνδυνη καύσιμη ύλη, όπως αναφερόταν αυτές τις μέρες.



Αναμένουμε τις ενέργειες των υπευθύνων για τα τεκτενόμενα στο Άλσος μας, ενώ περιμένουμε ακόμα την επίσημη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής για τα μηχανήματα έργου άνευ πινακίδων που καταγράφηκαν σταθμευμένα εντός της δασικής έκτασης του Άλσους.