Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Ερώτηση για την κυβερνητική απόφαση που καταργεί το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους»

 Προς: κ. Γιάννη Βούρο, Δήμαρχο

 Θέμα: Για την κυβερνητική απόφαση που καταργεί το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους»

 Kύριε Δήμαρχε,

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης με επιστολή του προς τους Δήμους ανακοίνωσε την  διακοπή της όποιας χρηματοδότησης του προγράμματος «Άθληση για Όλους» για την περίοδο 2021-2022, το οποίο ουσιαστικά καταργείται. 

Η εξέλιξη έρχεται ως επιστέγασμα μιας πορείας συνεχών περικοπών από τις διαδοχικές κυβερνήσεις, οι οποίες το οδήγησαν τα τελευταία χρόνια στην πλήρη «αυτοχρηματοδότηση», με αποκορύφωμα την επαίσχυντη «πληρωμή με το αντίτιμο», «με το κεφάλι» δηλαδή των συμμετεχόντων, που καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Παρ’ όλη την υπονόμευση και υποχρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις το πρόγραμμα παρείχε μια κάποια διέξοδο ειδικά για οικογένειες που δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για την άθληση των παιδιών τους. Παράλληλα, έδινε μια ανάσα σε χιλιάδες άνεργους αποφοίτους των ΣΕΦΑΑ, παρά τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις που καθιέρωνε. 

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε να μας ενημερώσετε 

- Πως τοποθετείται η Δημοτική Αρχή απέναντι στην  απόφαση για την πλήρη αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» ; 

- Τι ενέργειες θα αναλάβει για την καταγγελία και ανάκληση της απαράδεκτης κυβερνητικής απόφασης και τη διεκδίκηση ουσιαστικής κρατικής χρηματοδότησης των αθλητικών προγραμμάτων των Δήμων ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση στην φυσική αγωγή και τον αθλητισμό ως δικαίωμα για όλους και όχι προνόμιο για λίγους; 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

 

Νίκος Σερετάκης

Δανάη Γκούμα

Γιάννης Ζαχαριάδης