Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Για την προκλητική άρνηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει συνεδρίαση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταγγέλλει την άρνηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κανταρέλη, να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα «Αναβάθμιση του Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Ενέργειες της Δημοτικής Αρχής» όπως ζήτησαν γραπτά 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και όπως υποχρεώνεται και από τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η προκλητική αυτή ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε ένα  όργιο αντιδημοκρατικών ενεργειών, πιέσεων, απειλών και εκβιασμών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του κ Βούρου προκειμένου να  περάσει την ιδιωτικοποίηση του οδοφωτισμού και να φιμώσει  κάθε φωνή  που αντιδρά. Η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ φοβάται σαν το διάολο το λιβάνι την αποτύπωση των αυταρχικών, αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων της αλλά και πολύ συγκεκριμένων παρατυπιών που θέτουν θέμα ακυρότητας του Διαγωνισμού.

Είναι η δεύτερη φορά που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να εμποδίσει συζήτηση επί του θέματος που θέτει η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ επιπρόσθετα έχουμε δει:

- προσφυγή του Δημάρχου κ Βούρου (!) ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που με μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης του ηλεκτροφωτισμού

- άσκηση πιέσεων σε εργαζόμενους να υπογράψουν αναληθές πρακτικό ότι στις 20 Αυγούστου συμμετείχαν σε ανύπαρκτη συνεδρίαση της επιτροπής του διαγωνισμού.

- αποβολή των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

-  αγωγή και απειλές ενάντια στο Σωματείο των Εργαζομένων

-  προσπάθεια φίμωσης μαζικών φορέων της πόλης μας

- πρωτόγονο αντικομμουνισμό και προσπάθειες περιστολής της συνδικαλιστικής δράσης

- διάλυση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του επειδή δεν άρεσε η απόφαση που θα λάμβανε

Ο κ. Κανταρέλης όμως εκτίθεται με την επίκληση μιας υποβολιμαίας διάτρητης “γνωμοδότησης” της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μέσω της οποίας επιχειρείται να επιβληθεί καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας στη Λαϊκή Συσπείρωση και γενικότερα στους Δημοτικούς Συμβούλους:

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να γίνεται επίκληση διάταξης ότι δεν μπορεί να συζητηθεί εκ νέου θέμα για το οποίο λήφθηκε απόφαση από εκείνον που έφτασε στο σημείο να διαλύσει την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μη ληφθεί απόφαση!

Ο χωρίς πάτο κατήφορος της Διοίκησης  Βούρου εναρμονίζεται με την ένταση της καταστολής από την κυβέρνηση της ΝΔ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Αξιοποιεί όλο το αντιδραστικό πλαίσιο έχουν διαμορφώσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και  ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπλήσσει ότι τον χορό σέρνουν στελέχη  του  ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Η Σοσιαλδημοκρατία είναι πάντα πρόθυμη να βγάλει τη “βρώμικη δουλειά” προκειμένου να προχωρήσουν τα αντιλαϊκά σχέδια.. Υπάρχει πλούσια πείρα τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου να δώσουν μαζική αποφασιστική απάντηση στον αυταρχισμό,  να ακυρώσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης!  

Έχουμε στο χέρι μας τη δύναμη να ανακόψουμε την επίθεση του κεφαλαίου, να έχουμε κατακτήσεις, να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει.