Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ

 Σε νέο κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκρατίας επιδόθηκε η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ Βούρου στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 9 Σεπτέμβρη με μοναδικό θέμα την «Διεξαγωγή του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φωτιστικών led για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας» που συγκλήθηκε μετά από κάλεσμα 19 δημοτικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων και οι τρεις εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κανταρέλης  παίρνοντας την σκυτάλη της λογοκρισίας από τον προηγούμενο κ. Γεωργαμλή, απαγόρευσε να προχωρήσει σε ψηφοφορία το σώμα και με πραξικοπηματικές διαδικασίες έληξε την συνεδρίαση για να μην βγει απόφαση.

Η προσφυγή στον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις αποτελεί γενικότερη επιλογή και ανάγκη των εφαρμοστών των αντιλαϊκών μέτρων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

«Βγάζουν φλύκταινες» όταν ο λαός εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη και υπερασπίζεται συλλογικά και αγωνιστικά τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Γι αυτό αφαίρεσαν το λόγο από τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης δείχνοντας έτσι το πραγματικό τους πρόσωπο για τους παλαίμαχους της δουλειάς.

Γι αυτό εξαπέλυσαν απειλές, αντικομμουνισμό και προσωπικές επιθέσεις ακόμα και σε δημοτικούς συμβούλους.

Γι αυτό έσυραν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους και το Σωματείο τους και προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο για να ερμηνεύσουν την απόφαση του δικαστηρίου στα μέτρα τους.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, καθώς ο αυταρχικός χαρακτήρας και η αντιδραστικοποίηση των αστικών δυνάμεων πού ανακυκλώνονται στη διοίκηση του δήμου αναγκαία συνοδεύει την όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετούν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Δήμο, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου και των κατοίκων ενάντια στην παράδοση ακόμη μιας υπηρεσίας του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης ανέδειξε  ότι εργοδοτική τρομοκρατία και αυταρχισμός υπηρετούν την ιδιωτικοποίηση και τα κέρδη του ιδιώτη.

Ο Γιάννης Ζαχαριάδης με την τοποθέτηση του εστίασε στη στάση των άλλων δυνάμεων καθώς ξεκάθαρη θέση κατά της ιδιωτικοποίησης μπορεί να έχει μόνο όποιος αμφισβητεί την στρατηγική της Ε.Ε..

Η Δανάη Γκούμα επεσήμανε ότι μόνο με την οργάνωση τη πάλης μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς μπορεί να μπει φρένο στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του αυταρχισμού, για την διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει.

Στην δευτερολογία του ο Νίκος Σερετάκης υποστήριξε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να επικυρώσει την προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του οδοφωτισμού, να καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Διοίκησης και να καταγράψει μία σειρά παρατυπίες στη διαδικασία του ηλεκτροφωτισμού.

Η πρόταση της μας στο Δημοτικό Συμβούλιο 9/09/21, την οποία αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε πρόταση νέας έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου με θέμα «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ».