Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Για την κλιμάκωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής

 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας βρεθήκαμε σήμερα Παρασκευή 3/9 στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου και του Σωματείου τους,  τους οποίους η Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ-ΝΔ  έσυρε στα δικαστήρια  επειδή αντιδρούν στα σχέδια παράδοσης σε ιδιώτη του οδοφωτισμού της πόλης.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια έρχεται σε συνέχεια σωρείας πιέσεων, απειλών, εκβιασμών προς εργαζόμενους του δήμου και επιθέσεων στη συνδικαλιστική δράση, καθώς και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων για να σιωπήσει κάθε φωνή μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την οποία θα χρυσοπληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες.

Ο Δήμαρχος κ Βούρος, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με πλούσια αντεργατικά πεπραγμένα, έκανε ένα βήμα παραπέρα αναλαμβάνοντας ανοικτά το ρόλο του εργοδότη και επιστρατεύοντας όλο το οπλοστάσιο που έχει η εργοδοσία ενάντια στους εργαζόμενους, και ιδιαίτερα τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2018

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αντιλαϊκή πολιτική και αυταρχισμός πάνε χέρι – χέρι, ότι τα αντεργατικά μέτρα έχουν συνέχεια.

Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και το πολιτικό τους προσωπικό είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μπορέσουν να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου στους εργαζόμενους. Ο αυταρχισμός και η καταστολή αποτελούν ομολογία της αδυναμίας τους, του φόβου απέναντι σε εργαζόμενους που επιλέγουν τον ενωμένο, μαχητικό αγώνα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δεν θα αποτελούν αντικείμενα συζήτησης η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής και η καταγγελία της εργοδοτικής τρομοκρατίας, όπως η εκλογή νέου προέδρου του ΔΣ την Κυριακή.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Νίκος Σερετάκης

Δανάη Γκούμα

Γιάννης Ζαχαριάδης