Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κομματική Οργάνωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη κίνηση της Δημοτικής Αρχής Βούρου, να σύρει στα δικαστήρια το σωματείο εργαζομένων του δήμου


Η Κομματική Οργάνωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη κίνηση της Δημοτικής Αρχής Βούρου, που εκλέχθηκε και στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και τη ΝΔ, να σύρει στα δικαστήρια το σωματείο εργαζομένων του δήμου.

Αξιοποιώντας όλα τα όπλα από το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ για την καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης και την απαγόρευση της απεργίας, βάζει στον στόχο τη σταθερή, αγωνιστική και ενωμένη στάση του σωματείου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του τμήματος ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.

Μια ιδιωτικοποίηση προς όφελος των κερδών των εργολαβικών εταιριών που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το λαό της πόλης, σε χαράτσωμα των δημοτών με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, σε απαξίωση της δουλειάς των εργαζομένων του δήμου.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή Βούρου, κατέθεσε αγωγή για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία – αποχή που προκήρυξε το σωματείο από τις παράνομες διαδικασίες επικύρωσης του διαγωνισμού για να θωρακίσει έτσι τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές από τις απειλές, τους εκβιασμούς και την γενικότερη εργοδοτική τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η Δημοτική Αρχή. Εκτός των άλλων, για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία αξιοποιεί τον απεργοκτόνο νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 για την προκήρυξη απεργιών με συνέλευση του 50+1% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του Σωματείου!

Η Διοίκηση Βούρου (που εκλέχτηκε μόλις με το 29,47%) που συγκαλύπτει κάθε λογής αυθαιρεσίες των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, που βάζει πλάτη για την κατοχύρωση των επιχειρηματικών συμφερόντων στις δημοτικές υπηρεσίες, όπως κατά καιρούς έχουμε αναδείξει, δείχνει ακόμη μια φορά το πραγματικό αντιλαϊκό της πρόσωπο και επιτίθεται στο σωματείο των εργαζομένων του Δήμου ώστε να ακυρώσει στα αστικά δικαστήρια την αγωνιστική του δράση.

Τολμά μάλιστα να υποστηρίξει ότι η αντίδραση που έχει ξεσπάσει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ηλεκτροφωτισμού επιφέρει ζημία (σε ποιον άραγε;) και στρέφεται ενάντια στην συνολική εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση του περιβάλλοντος. Κρύβει όμως τη δηλωμένη διάθεση των εργαζόμενων του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του δήμου να αναλάβει η ίδια η υπηρεσία την αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού του δήμου με λάμπες led.

Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά το πως αντιλαμβάνονται την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση του περιβάλλοντος η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και οι εκλεκτοί τους στους δήμους: Πακτωλός χρημάτων για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα φέσια και θυσίες για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει όλο το λαό της πόλης μας, αφορά και τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά πάνω από όλα τους δημότες αφού αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν το μάρμαρο.

Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει! Απαιτούμε τώρα από τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει τις απειλές και την τρομοκρατία, αλλά και να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας του ηλεκτροφωτισμού.

Καλούμε το λαό της πόλης να εκφράσει μαζικά τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του δήμου που αγωνίζονται! Να παλέψει πλάι τους για να σπάσει η τρομοκρατία και να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης!