Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση και για τις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ & Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία των Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας   

Όπως και σε άλλους Δήμους, έτσι και στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν ήδη η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία με υπερπληθή τμήματα μαθητών και εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας προχωράνε συγχωνεύσεις τμημάτων στο 3o ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας και στο ΓΕΛ Ν. Χαλκηδόνας μετατρέποντας τα τμήματα σε 30άρια.

Στο Δήμο Νέας Ιωνίας, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο συγχωνεύονται 2 τμήματα της ΣΤ΄ τάξης, ενώ υπάρχει πρόθεση να συγχωνευτούν άλλα 3 τμήματα. Επίσης, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο συγχωνεύονται 2 τμήματα της Γ’ τάξης, για τη δημιουργία τμημάτων με 25 μαθητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας ασκεί πιέσεις για μείωση τμημάτων ακόμη και στα ειδικά σχολεία.

Μετά από ενάμισι χρόνο τηλεκπαίδευσης και την ώρα που σε ό,τι αφορά στα μέτρα πρόληψης απέναντι στην πανδημία τα σχολεία έχουν μείνει παντελώς ανοχύρωτα, δίχως σχολικούς νοσηλευτές, επαρκή καθαριότητα και μέσα ατομικής υγιεινής, περιοδικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους δωρεάν, ουσιαστική ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για το πρόγραμμα εμβολιασμών, μαζί με την ολοκληρωμένη, ολόπλευρη παρακολούθηση των ήδη εμβολιασμένων, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο να μη λαμβάνονται μέτρα αραίωσης των μαθητών, αλλά αντίθετα να γίνονται συγχωνεύσεις και να διαμορφώνονται υπεράριθμα τμήματα.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει για να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης απέναντι στην εξέλιξη της πανδημίας.

 

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω