Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Δανάη Γκούμα για προυπολογισμό Δήμου 2023: στρεφετε τη προσοχή σας μόνο σε έργα και υπηρεσίες που βγάζουν κέρδος από το λαο για να εξυπηρετουν το κεφάλαιο

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και αυτό διαπνέει όλες τις τοποθετήσεις καθώς οι μεν δικαιολογούνται ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι ποιο αντιλαϊκό γιατί θα εκτεθούν και οι δε τους κατηγορούν ότι με αυτά που κάνουν οι επόμενοι που μπορεί να είναι αυτοί που ελπίζουν να είναι αυτοί θα παραλάβουν κάτι που δεν θα μπορούν να αμβλύνουν παραπάνω ώστε να φανούν πιο απλόχεροι στα ψίχουλα.

όμως αυτό δεν αναιρεί ίσα ίσα φωτίζει ακόμα περισσότερο αυτό που λέμε τόσα χρόνια, τον λόγο για τον όποιο καταψηφίσαμε και τους δύο προϋπολογισμούς πέρυσι ότι δλδ οι διαφορές σας είναι στα σημεία. όχι στους άξονες, στη γραμμή που διαπνέει και το νέο προϋπολογισμό …

γι αυτό και πέρυσι ο σημερινός επικεφαλής και υποψήφιος με το συριζα αφιέρωσε την τοποθέτηση για επίθεση στο κομμουνιστή Δήμαρχο τον Πελετίδη, -βλέπετε τους κομμουνιστές, οι σοσιαλδημοκράτες πάντα τους μνημονεύουν μετά το θάνατο τους και τους κατηγορούν όσο ζουν- γι αυτό και βέβαια είναι μακριά από κάθε σταλινική ιδεολογία

γιατί και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ όσο και να υψώνετε τους τόνους εδώ μέσα, όσο τσαμπουκά και όσα νταηλίκια και να μας μοιράζετε δεν μπορείτε να κρύψετε ότι ακολουθείτε κοινή στρατηγική!

Δηλαδή ταξικός αντιλαϊκός προϋπολογισμός γιατί οι άξονες και του νέου προϋπολογισμού είναι η κοινή στρατηγική που υπαγορεύουν τα «θέλω» του κεφαλαίου και αποτελούν τις «προγραμματικές δηλώσεις» για την όποια κυβέρνηση της επόμενης μέρας, ανεξαρτήτως απόχρωσης και σύνθεσης.

και εξηγούμαι, όντως:

Παραμένει καθηλωμένη η κρατική χρηματοδότηση στα ίδια ποσά εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Παραμένει ο στρατηγική αύξησης της εισπραξιμότητας των δικών τους εσόδων για να καλύπτονται οι Δήμοι και τα Νομικά τους πρόσωπα.

Παραμένει και αυξάνεται η λογική της ανταποδοτικότητας.

Τα νέα δεδομένα στους φετινούς προϋπολογισμούς είναι η τεράστια αύξηση του κόστους της ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο), η αύξηση στην εισφορά των ΟΤΑ προς τον ΕΣΔΝΑ, οι τόκοι προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που είχαν «παγώσει» για το 2022 και κάποιους μήνες το 2021.

Ενώ παραμένει μαζί με την υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση και την στήριξη των υπηρεσιών των Δήμων σε συμβασιούχους, ΜΚΟ και δωρεές – χορηγίες.

Να μην αναφερθώ σε συγκεκριμένους κωδικούς που αναφέρθηκαν ήδη από το Νίκο Σερετάκη και το Γιάννη Ζαχαριάδη.

Δείτε για παράδειγμα:

για τις απαλλοτριώσεις 0 € διαχρονικά, και τα έργα μια από τα ίδια: επαναλαμβάνονται τα ίδια με πέρυσι (Κένταυρος 100 € - διατηρητέο στη Κρήτης (πρ. Σοβατζόγλου) 100€ - κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης μετά από μια δεκαετία ξανά εδώ 200.000 €)

για τις κατεδαφίσεις που μας κουνάτε το δάκτυλο ότι πρέπει να γίνουν – ενώ το καταφύγιο ζώων μοιάζει με χώρο παραμέλησης και εγκατάλειψης ζώων – ακόμα να γίνουν από τους super εργολάβους που βάζουν πλάτη κατά τα άλλα για τα έργα του Δήμου όταν βέβαια αυτά αφορούν τελικά μεγάλες επενδύσεις μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, του λαού που υποτίθεται ότι υπηρετείτε.

Πλατείες πάρκα παιδότοποι - μη φανταστείτε ότι επειδή έχει τέτοιο τίτλο έχει και τα πολλά έργα - τις αναπλάσεις 2 κνχ χώρων που ακόμα από την προηγ. Διοικηση έχει που επαναλαμβάνονται ενώ μηδενίζεται ο κωδικός για διαμορφώσεις πλατειών!

Μπαίνουν ξανά λεφτά για τον κόμβο του Κοσμά του Αιτωλού και για καμιά επισκευή πεζοδρομίου και συντήρηση δρόμων

Το ΚΑΠΗ κλωθογυρίζετε μπας και δείξετε κάτι προεκλογικά και ξανά μελέτες για κένταυρο και στατική επάρκεια Πνευματικού κέντρου … και αυτά στην επανάληψη.

Να μην επαναληφθώ μιας και τα ανέφερα και στο τεχνικό πρόγραμμα σε σχολεία – αντιπλημμυρικά – ελεύθερους χώρους που βρίσκονται στο καιάδα.

Να πω όμως μια παράλειψη μου λόγω χρόνου για τη κριτική μας στο τεχνικό πρόβλημα. πείτε μου και από πού μπορεί να μπει ένα καροτσάκι, ένα άτομο με κινητικά προβλήματα, στο άλσος, να διασχίσει το Ποδονίφτη ή την εθνική, να κινηθεί στα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία, τις παιδικές χαρές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Εδώ ένας μαθητής σπάει το πόδι του και καταδικάζεται να κάνει διάλλειμα μέσα στη τάξη μακριά από τους συμμαθητές του…

Θα στρέψετε το βλέμμα σας μόνο αν και εφόσον εξυπηρετούν και διαφυλάσσουν τα συμφέροντα και τις επενδύσεις των λίγων, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των εκμεταλλευτών των πολλών δλδ, γιατί έτσι αβγατίζει το κεφάλαιο, με την εκμετάλλευση της δουλείας του λάου γίνονται τα λεφτά του καπιταλιστή.

Γι αυτό και αναλάβατε την πυροπροστασία του νότιου άλσους, τη διαμόρφωση των πεζόδρομων πέριξ του γηπέδου και εντός του ιστορικού κέντρου του Δήμου μας, γι αυτό δρομολογείτε την αναθεώρηση του παραδοσιακού οικισμού (θέμα που κάνει τζιζ αλλά ετοιμάζεστε προεκλογικά να το ανοίξετε… μιας και το ‘αμελήσατε’ τόσο καιρό) αναρωτιέμαι αν θα καλέσετε το λαό της Φιλαδέλφειας για να διαβουλευτείτε μαζί του ή θα ασκήσετε όλα τα νόμιμα για να καταφέρετε ως μειοψηφία να επιβάλλετε τα θέλω του μεγάλου κεφαλαίου, την μετατροπή δλδ της περιοχής μας που κατάφερε να επιβιώσει 100 χρόνια σχεδόν - στην επέτειο τι θα γιορτάσουμε αλήθεια; - ένα γραφικό backround – μια διασκεδαστούπολη – μια πόλη που θα προτοστατεί στον αθλητικό και εμπορικό τουρισμό.

Για να γίνουν όμως αυτά χρειάζεται να υπάρχει ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις. Τι σημαίνει αυτό;

Στον χώρο: Δέσμευση ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου και χάρισμα στους επενδυτές

Στην εργασία: ελαστική, φθηνή και αναλώσιμη εργατική δύναμη

Στο εισόδημα και τη στέγαση: στραγγαλιστική φορολογία και πλειστηριασμοί

Στην υγεία, τη Παιδεία, τη πρόνοια: κούρεμα του προϋπολογισμού και ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση βασικών υπηρεσιών

Και περηφανεύεστε για το παιδικό της μητρόπολης σε χώρο του δήμου που καταργεί τον βρεφικό σταθμό στη περιοχή και τον 3ο παιδικό σταθμό του δήμου χωρίς τροφεία για όλα τα παιδιά και με την εποπτεία της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου.

Στον αθλητισμό και το πολιτισμό: βάλε χέρι στη τσέπη, ψάξε χορηγούς και να λες ευχαριστώ!

Γι όλα τα παραπάνω φτιαχτήκαν και φτιάχνονται νόμοι, κλείνουν business, γίνονται πάρτι εκατομμυρίων και γίνεται ταυτόχρονη προσπάθεια να εγκλωβίζεται ο λαός από Δήμους, Περιφέρειες και κυβερνήσεις είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά αστικά κόμματα είτε συμμαχίες που είδαμε και θα δούμε.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μαζί απέρριψαν προτάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή που συμφέρουν τον λαό, όπως:

- Την απαγόρευση των πλειστηριασμών σε κύριες κατοικίες εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

- Την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

- Την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

- Τη μείωση του κόστους παραγωγής για τους φτωχούς αγρότες, με αφορολόγητο πετρέλαιο.

- Την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

Γι όλα τα παραπάνω σας κατηγορούμε ότι υπηρετείτε τις αστικές κυβερνήσεις, τη πολιτική της ΕΕ και την καπιταλιστική στρατηγική.

Γι όλα τα παραπάνω καλούμε το λαό να μην υποκύψει στις προεκλογικές σειρήνες, στους παλιούς και τους νέους εκβιασμούς που επιστρατεύονται ξανά σήμερα για να τον εγκλωβίσουν σε πλαστά διλήμματα, σε δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες συνταγές!

Το δίλημμα είναι αν στην κάλπη θα εκφραστεί η ανοχή σε αυτήν την πολιτική ή αν θα ενισχυθεί η δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια, που συμβάλλει για να ανοίξει ο δρόμος για να νικήσει ο λαός!

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ είναι: `Η θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, περιφέρεια και δημοτική αρχή και ο λαός αδύναμος, έρμαιο των εξελίξεων. Όχι πια.