Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Νίκος Σερετάκης: Στην Ελλάδα των «ενεργειακών κόμβων» ο λαός υποφέρει από την ενεργειακή φτώχεια (VIDEO)

 


Δεν φταίει «ο κακός μας ο καιρός», ούτε είναι περίεργο το χειμώνα να έχουμε χιόνια και κρύο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους ένα εχθρικό κράτος που αντιμετωπίζει την προστασία της ζωής και της λαϊκής περιουσίας ως κόστος, τόνισε ο Νίκος Σερετάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΚΚΕ, μιλώντας χθες βράδυ σε εκπομπή του «Attica TV».

Επισήμανε ότι διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να πάρουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, καθώς αντισεισμικά, αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά έργα δεν θεωρούνται επιλέξιμα από την ΕΕ.

Ο Ν. Σερετάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι στην Ελλάδα των ενεργειακών κόμβων και των αμύθητων κερδών των μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας, ο λαός καταδικάζεται στην ενεργειακή φτώχεια και μια γυναίκα στη Ν. Ιωνία κάηκε από μαγκάλι προχθές.

Σχετικά με τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, ο Ν. Σερετάκης ξεκαθάρισε ότι πρέπει να δοθεί η μέγιστη δυνατή βοήθεια στους λαούς Τουρκίας και Συρίας και ταυτόχρονα επισήμανε ότι και η Ελλάδα είναι αθωράκιστη απέναντι στους σεισμούς, φέρνοντας το παράδειγμα των σχολικών κτιρίων τα οποία, τα μισά και πάνω δεν είναι αντισεισμικά.

Τέλος, αναφορικά με την κυβερνητική ρύθμιση για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές, υπογράμμισε ότι με πρόφαση τις φασιστικές εγκληματικές ομάδες, ανοίγει ο δρόμος για άλλου είδους διώξεις που θα βάλουν στο στόχαστρο το λαϊκό κίνημα, τις ριζοσπαστικές δυνάμεις και το ΚΚΕ.

(Πηγή: 902.gr)