Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Ερώτηση προς τον κ Κεραμιδά, πρόεδρο της 1ης Σχολικής Επιτροπής αναφορικά με την γ' δόση των ΚΑΠ

Προς:  κ Γιώργο Κεραμιδά, πρόεδρο της 1ης Σχολικής Επιτροπής

Κοιν:  Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Κεραμιδά

Έχουμε γίνει γνώστες διαμαρτυριών από συλλόγους γονέων, την Ένωση Γονέων, και διευθύνσεις σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας αναφορικά με την κατανομή στα σχολεία των πιστώσεων της Γ δόσης των ΚΑΠ, η καταβλήθηκε στο Δήμο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο διάφορων διαβημάτων ενώ τέθηκε εκ νέου από εκπροσώπους των γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Νοεμβρίου. 

Αναφέρεται ότι σχολεία ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά με άδεια ταμεία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να προμηθευτούν απαραίτητα υλικά, να μην μπορούν να προβούν σε απαραίτητες συντηρήσεις κτλ. 

Καταγγέλλεται ότι ακόμα και σήμερα, διερχόμενοι τον 3ο μηνα του σχολικού έτους, εξακολουθούν να υπάρχουν σχολεία στα οποία δεν πιστώθηκε η γ' δόση των θεσμοθετημένων αυτών πόρων, οι οποίοι και αυτοί υπολείπονται πολύ των αναγκών.

Σήμερα είναι αβέβαιο πόσα σχολεία μπορούν να παραγγείλουν πετρέλαιο, όταν λυθεί το θέμα της σύμβασης του Δήμου με τον προμηθευτή που και αυτό ακόμα εκκρεμεί.

Παρακαλείσθε να ενημερώσετε εγγράφως 

  1. Για το ποσό που πιστώθηκε σε κάθε ένα νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο του Δήμου και την ημερομηνία καταβολής
  2. Σε ποιά σχολεία δεν έχει ακόμα καταβληθεί η Γ δόση και για ποιό λόγο
  3. Την απόφαση της 1ης Σχολικής Επιτροπής δυνάμει της οποίας έγινε η κατανομή της γ' δόσης χωρίς να περιλαμβάνονται όλα τα σχολεία
  4. Τις ενέργειές σας για την πλήρη κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών του συνόλου των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας στην πόλη μας την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Νίκος Σερετάκης