Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

8/11/23 Συνεδρίαση ΔΣ - Ν.Σερετάκης για τη σφαγή στην Παλαιστίνη: Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν σκοτώνονται



Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Νοεμβρίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με τη κεφιγιε κ την Παλαιστινιακή σημαία στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης. Να σταματήσει η σφαγή από το κράτος του Ισραήλ, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας. Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο παρακάτω βίντεο




Το κείμενο της τοποθέτησης του Νίκου Σερετάκη: 

Διαβάζω μια είδηση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων..

Η Λαγιάν αλ Μπαζ, κλαίει  Κάθε φορά που ξυπνάνε οι πόνοι στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται μετά τον ακρωτηριασμό της. «Δεν θέλω τεχνητά πόδια, θέλω να μου ξαναβάλουν τα πόδια μου, μπορούν να το κάνουν», λέει απελπισμένα η Λαγιάν πάνω στο κρεβάτι της στην παιδιατρική πτέρυγα.. 

Η 13χρονη Λαγιάν τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν βομβαρδίστηκε η συνοικία αλ Καράρα της Χαν Γιούνις.

Η 47χρονη μάνα της λέει πως ο βομβαρδισμός σκότωσε δυο κόρες της, την Ιχλάς και τη Χιτάμ, και δυο εγγόνια της, ανάμεσά τους βρέφος μερικών ημερών. Βρίσκονταν όλοι στο σπίτι της Ιχλάς, που είχε μόλις γεννήσει.

Χρειάστηκε να τις αναγνωρίσει στο νεκροτομείο. «Τα σώματά τους είχαν γίνει κομματάκια. Αναγνώρισα την Χιτάμ από τις μπούκλες της και την Ιχλάς από τα δαχτυλάκια των ποδιών της», αφηγείται.

Αυτή η γενοκτονία είναι «το κοινό μας όραμα για την ασφάλεια και σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» που είπε ο υφυπουργός Άμυνας, κ Κεφαλογιάννης...  

Ένα απέραντο παιδικό νεκροταφείο. Τα χέρια του κράτους μας με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των άλλων κομμάτων που στοιχίζονται πίσω από την βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ βαμμένα με το αίμα 10000 νεκρών, μεταξύ των οποίων 4.000 παιδιών 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ το Ισραήλ κάθε ώρα ρίχνει στη Γάζα 42 βόμβες ρίχνονται, 6 παιδιά και 5 γυναίκες

Είναι η συνέχεια μιας ιστορίας 75 χρόνων κατοχής, δολοφονιών, φυλακίσεων, εκτοπίσεων, διακρίσεων, ταπεινώσεων και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας


Από ένα κράτος που : 
  • Βομβαρδίζει αδιάκριτα σχολεία, ιδρύματα του ΟΗΕ, νοσοκομεία, σπίτια, πομπές ασθενοφόρων
  • Χρησιμοποιεί απαγορευμένα όπλα, βόμβες ενός τόνου, βόμβες λευκού φωσφόρου
  • Εκτελεί με χτυπήματα ακριβείας δημοσιογράφους και τις οικογένειές τους
  • Ανοικτά δηλώνει ότι θα σκοτώσει αμάχους γιατί δεν γίνεται αλλιώς
  • Οι στρατιωτικοί του ηγέτες χαρακτηρίζουν τους αντιπάλους τους ως ανθρωπόμορφα κτήνη. Κάποιοι άλλοι, πριν δεκαετίες, για να δικαιολογήσουν το ολοκαύτωμα αποκαλούσαν τους Εβραίους “ποντίκια” 
  • Υπουργοί του (Αμιχάι Ελιγιάχου)   ζητούν οι Παλαιστίνιοι να σταλούν στην Ιρλανδία ή την έρημο, που λένε ότι όποιος κρατά παλαιστινιακή σημαία δεν πρέπει να ζει στην επιφάνεια της Γης και φτάνουν να προτείνουν την χρήση πυρηνικών “ενάντια στα τέρατα της Γάζας”
  • Ανοικτά ομολογεί το στόχο να εκδιώξει εντελώς τους παλαιστίνιους από τη Γάζα, και μετά οι μπίζνες έρχονται
  • Βουλευτές του (Galit Distel Atbaryan) δηλώνουν ότι η Γάζα πρέπει να σβηστεί από το χάρτη. Θυμάμαι μια παρόμοια επιγραφή στην Κάνδανο
  • Αμολά τους παραστρατιωτικούς πάνω στον απροστάτευτο παλαιστινιακό πληθυσμό της Δυτικής Όχθης που μετράνε 173 νεκρούς από τις αρχές Οκτώβρη και 371 από την αρχή του 2023
  • Απαγορεύει την ανθρωπιστική βοήθεια
  • Μέσα στο ίδιο το Ισραήλ απαγορεύει διαδηλώσεις, αποκλείει βουλευτές από τη συμμετοχή τους στην Κνεσέτ, επειδή ζητάνε να σταματήσει το έγκλημα 
Αυτοί λοιπόν, η αστική τάξη του Ισραήλ, οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, είναι οι ...«δημοκράτες».   

Και ο παλαιστινιακός λαός, που αγωνίζεται για ελεύθερη πατρίδα, ο ...τρομοκράτης.

Για την Ελληνική κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστές ο κατακτητής έχει το δικαίωμα της "αυτοάμυνας" πάνω στα κατεχόμενα εδάφη, αλλά δεν έχει  ο κατακτημένος που αγωνίζεται για την αποτίναξη της ξένης κατοχής. 

Ο λαός που ζει υπό κατοχή έχει υποχρέωση να σηκώσει κεφάλι, έχει δικαίωμα να πάρει το όπλο ενάντια στην κατακτητή. Και όχι μόνο ενάντια στον κατακτητή, αλλά και στο συνεργάτη του, και αν το αποφασίσει και στον εκμεταλλευτή του. Το έκανε και ο λαός μας, όσοι θέλουν το θυμούνται 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των παραφυάδων της ακροδεξιάς, κλιμακώνει την καταστολή. Στοχεύει όποιον καταδικάζει τα εγκλήματα του Ισραήλ και των ΝΑΤΟικών συμμάχων του, κάθε έναν καταγγέλλει την ελληνική εμπλοκή στο μακελειό και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Παλαιστινίων.

Η προσπάθεια αυτή κλιμακώνεται όσο βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο που τείνει να γενικευτεί. Στον πυρήνα της η άθλια προπαγάνδας ότι όποιος στέκεται δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης είναι «υποστηρικτής της τρομοκρατίας»! 

Επιβεβαιώνουν έτσι ότι Ισραήλ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατία» την πάλη του Παλαιστινιακού λαού για τη δική του πατρίδα.

Προσπαθούν να κατασκευάσουν την ψεύτικη εικόνα ότι «όλος ο κόσμος» είναι «μονομπλόκ» με το κράτος και την κυβέρνηση του Ισραήλ. Τους χαλάνε όμως τη σούπα τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ακόμα και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, οι κινητοποιήσεις των ίδιων των Εβραίων στις ΗΠΑ. 

Το αστικό κράτος του Ισραήλ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του δολοφόνου και τρομοκράτη. Το αστικό κράτος της Ελλάδας, πρόθυμο σύμμαχος και συμπαραστάτης στη σφαγή, διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του προβοκάτορα και του ρουφιάνου.

Δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να επιβάλει σιωπητήριο, με απαγορεύσεις, απειλές και διώξεις ενάντια σε όποιον δεν πείθεται από το ποίημα που διδάσκει στα σεμινάρια για δημοσιογράφους η  ισραηλινή πρεσβεία. 

Την πιο ακραία εκδοχή αυτής της κρατικής λογοκρισίας εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, που καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών για «αντισημιτισμό», επειδή διαδηλώνουν μαζί με γονείς και μαθητές υπέρ της Παλαιστίνης, με μια ανακοίνωση copy paste με ανάλογη απαράδεκτη ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Τώρα το ποιος πήρε γραμμή από ποιόν ας το κρίνει ο καθένας 

Απειλούν στρατευμένους που καταγγέλλουν την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων όπως έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να κάνουν.

Στήνουν βιομηχανία ψεμάτων και προβοκάτσιας: τη μία λένε ότι η αλλαγή της προεδρικής φρουράς ματαιώθηκε την περασμένη Κυριακή λόγω του συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, την άλλη ψεύδονται ότι παλαιστίνιος Ελληνική σημαία, την τρίτη τον συλλαμβάνουν επειδή σήκωσε μαζί με την Ελληνική σημαία και την Παλαιστινιακή.

Έφτασαν μάλιστα να ενεργοποιήσουν εναντίων του το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα, την κατηγορία δηλαδή πως ο νεαρός Παλαιστίνιος "εκθέτει το ελληνικό κράτος σε κίνδυνο αντιποίνων" (!) και διαταράσσει τις "φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με ξένο κράτος".

Στην ουσία επιχειρούν να καταστήσουν την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης ιδιώνυμο αδίκημα. 

Η αθλιότητα ξεπερνά κάθε όριο όταν προσπαθούν να ταυτίσουν τον λαό του Ισραήλ, τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο, με αυτό το κράτος και την κυβέρνησή του, τη στιγμή μάλιστα που χιλιάδες Εβραίοι από τις ΗΠΑ μέχρι το ίδιο το Ισραήλ διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στον Νετανιάχου.

"Στόχος αντιποίνων" καθίσταται η χώρα μας όχι από τη μαζική λαϊκή δράση ενάντια στη σφαγή αλλά από την πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει τη χώρα στα αιματηρά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Από τις φρεγάτες που αναπτύσσει σε όλη την ανατολική μεσόγειο. Από τη συστοιχία Πάτριοτ "που φυλά Θερμοπύλες" στη "δημοκρατία" της Σαουδικής Αραβίας. Από τη μετατροπή όλης της χώρας μας σε πολεμικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ προς τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική. 

Όμως άλλο το κράτος και οι δυνάμεις του κεφαλαίου και άλλο ο λαός της Ελλάδας. Αν το πρώτο επιλέγει να κάνει τον τσιράκι του κατακτητή, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα παίρνουν θέση στη μοναδική σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.

Σύμμαχος των αστών το κράτος τρομοκράτης. 
Σύμμαχος των εργατών ο λαός  αντάρτης. 

Και στους κυβερνώντες και όσους άλλους επιχειρούν να επιβάλλουν σιωπή κοιμητηρίου για τη σφαγή ξεκαθαρίζουμε: 

Σιωπή κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται όχι όταν σκοτώνονται