Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τους λαούς ως τη λευτεριά από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων - Συλλαλητήριο της ΚΟΑ του ΚΚΕ στις 12 Οκτώβρη στα Προπύλαια & Ιστορικός περίπατος στις 13 Οκτώβρη στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Σας καλούμε στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Σάββατο 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, ανήμερα της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την Απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά από την Κατοχή, με σύνθημα Τότε και τώρα, μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι προσυγκεντρώσεις των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής έχουν οριστεί στις 6 μ.μ. σε εμβληματικά σημεία γύρω από το κέντρο της Αθήνας, όπου οι αλύγιστοι κομμουνιστές και αγωνιστές δεν σκύψανε το κεφάλι, με τον αγώνα, το αίμα και τη θυσία τους έγραψαν ανεξίτηλες ηρωικές σελίδες στην Ιστορία του λαού.

Οι οργανώσεις της Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα συναντηθούμε στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), όπου βρισκόταν τότε το Κεντρικό Ταχυδρομείο, που στεγαζόταν στο Μέγαρο Μελά. Εκεί ξεκίνησε στις 14/4/1942 η απεργία των Τριατατικών (Τηλεγραφεία, Ταχυδρομεία, Τηλεφωνία) και δημοσίων υπαλλήλων, η πρώτη νικηφόρα απεργία στην κατεχόμενη Ευρώπη.

 

Σας καλούμε στον ιστορικό περίπατο στη Νέα Φιλαδέλφεια που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και το παράρτημα της πόλης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την Κυριακή 13 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι για τα 100 χρόνια Νέα Φιλαδέλφεια και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας. 

Η εκδήλωση θα έχει σημείο αφετηρίας το μνημείο του Σπύρου Κοντούλη, στον πεζόδρομο Πατριάρχου Κωνσταντίνου πίσω από το γήπεδο (απέναντι από την οδό Ιωνίας). 

 

Ήταν Πέμπτη 12 Οκτώβρη 1944. Ήταν η μέρα που η λευτεριά φτερούγισε πάνω από την Αθήνα. Μια λαοθάλασσα πλημμύρισε την πόλη, ενώ οι ναζί κατακτητές έφευγαν ηττημένοι. Μια φωνή ακουγόταν από παντού "ΕΑΜ-ΕΑΜ". Η απελευθέρωση ήταν αποτέλεσμα και κορύφωση μιας μακράς πορείας της ΕΑΜικής Αντίστασης, του ηρωικού αγώνα του λαού μας με νου, ψυχή, οργανωτή και καθοδηγητή το ΚΚΕ.

Ο λαός της πρωτεύουσας, 80 χρόνια πριν, στις 12 Οκτώβρη 1944, γιόρταζε ενώ οι ναζί κατακτητές τρέπονταν σε φυγή. Εκεί ξεχύθηκε μια απέραντη λαοθάλασσα, με καθοδηγητή, αιμοδότη και οργανωτή το ΚΚΕ που σάλπισε την αντίσταση, δημιούργησε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ. Στην "...μπαρουτοκαπνισμένη Αθήνα, που γνώρισε την πείνα και το βόλι του κατακτητή, το στιλέτο του προδότη...". Εκεί που "βούιζε η καρδιά του ανθρώπου, σαν ένα ζήτω ανάμεσα σε χιλιάδες κόκκινες σημαίες". Όπως αυτή που κάρφωσε ο σοβιετικός λαός και ο Κόκκινος Στρατός στην καρδιά του ναζιστικού τέρατος...

 Για να δυναμώσει ο λαϊκός ξεσηκωμός, τώρα που τα τύμπανα του ιμπεριαλιστικού πολέμου ηχούν όλο και πιο δυνατά και μακελεύονται οι λαοί, ο ένας μετά τον άλλο.

Οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών καταστρέφουν ό,τι αφήνει όρθιο η ειρήνη τους.

Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τους λαούς ως τη λευτεριά από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων.

Έτσι και σήμερα, καλούμε τον λαό να συναντηθεί με το ΚΚΕ στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί, για να τιμήσουμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που κράτησαν το "φως" αναμμένο, που αγωνίστηκαν για τα λαϊκά συμφέροντα και τη λευτεριά. Για να δυναμώσει ο λαϊκός ξεσηκωμός, τώρα που τα τύμπανα του ιμπεριαλιστικού πολέμου ηχούν όλο και πιο δυνατά και μακελεύονται οι λαοί, ο ένας μετά τον άλλο. Στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στην Υεμένη, στη Συρία, στην Ουκρανία, στις 56 ενεργές πολεμικές εστίες αυτήν τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, οι περισσότερες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για να ακουστεί δυνατά, από το κέντρο της Αθήνας:

Εξω τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο!

Να επιστρέψει η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα!

Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές!

Καμιά στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, που έχει βυθίσει στο αίμα και στην οδύνη τους λαούς της Μέσης Ανατολής, όπως και τον ισραηλινό.

Αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! (...)

Να είμαστε εκεί, κρατώντας το κόκκινο νήμα της ηρωικής Ιστορίας μας, για να το ξεδιπλώσουμε, να το φτάσουμε ως το τέλος, για τη νίκη του λαού, τον Σοσιαλισμό!

Στις 12 Οκτώβρη να ακουστεί δυνατά από το κέντρο της Αθήνας το μεγάλο ΝΑΙ στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, με αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, νοικοκύρηδες στον τόπο μας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και αντεπίθεση! Για να μεγαλώσουν οι ρωγμές στο σύστημα της εκμετάλλευσης που σπαράσσεται από τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις και τα αδιέξοδά του. Για να βρει ελπιδοφόρα διέξοδο η δικαιολογημένη λαϊκή ανησυχία και δυσαρέσκεια!

Για να ξανακουστεί το βουητό του ήρωα λαού, που όταν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, αποδεικνύει ότι μπορεί να μεγαλουργήσει και να νικήσει αντιπάλους που μοιάζουν παντοδύναμοι!

Για να χτίσουμε τις "γειτονιές του κόσμου" της πραγματικής λαϊκής ευημερίας, της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, τον Σοσιαλισμό!».

Καμιά εμπιστοσύνη στους εκμεταλλευτές του λαού, στην κυβέρνηση και στα κόμματα του σάπιου συστήματος και του κράτους του.

 

 

 

 

Για περισσότερα επισκεφτείτε: https://www.902.gr/fakelos/politiki/375900/tote-kai-tora-mono-o-laos-sozei-ton-lao-sto-dromo-tis-anatropis-me-kke