Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Νίκος Σερετάκης: Επείγον να δυναμώσει η πάλη του λαού για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τη σφαγή των λαών στη Μέση Ανατολή (AUDIO)

 


Στα πολεμικά μέτωπα που μαίνονται σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία αναφέρθηκε διεξοδικά ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ERTOpen. 

Όπως τόνισε, «για το ΚΚΕ είναι επείγον να δυναμώσει η πάλη του λαού για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τη συνένοχη συμμετοχή στη σφαγή των λαών στη Μέση Ανατολή». Μία σφαγή, όπως είπε, που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος, γίνεται από το Ισραήλ και τους συμμάχους του, με θύματα και τον ισραηλινό λαό, και με βαθύτερες επιδιώξεις που έχουν ήδη αποτυπωθεί και σχετίζονται με γεωπολιτικά σχέδια και επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή. 

Ανέδειξε τις σοβαρές ευθύνες τόσο της κυβέρνησης, όσο και των άλλων κομμάτων, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, «πολύ ανησυχητική» τη δήλωση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη ότι «στη βάση των διεθνών συνθηκών μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάποιες δομές από άλλες συμμαχικές χώρες». Ο Ν. Σερετάκης επισήμανε ότι κάτι τέτοιο σημαίνει ακόμα πιο άμεση συμμετοχή και «βυθίζει τον λαό σε έναν πολύ επικίνδυνο κυκεώνα». Πρόσθεσε ότι παράλληλα εξηγεί και την υστερία των τελευταίων ημερών ενάντια σε νέους στρατευμένους που βγήκαν και είπαν «το απλό», ότι ορκίστηκαν να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και του λαού της. 

Ο Ν. Σερετάκης μίλησε και για τις «βόλτες» του Τζέφρι Πάιατ, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Τουρκία. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για «πάρα πολύ επικίνδυνη κατάσταση», καθώς αναθερμαίνονται τα σενάρια για τις ελληνοτουρκικές διευθετήσεις τη στιγμή που από τη μία, η Τουρκία «απλώνει όλο τον τραχανά στο τραπέζι», και από την άλλη ελληνική κυβέρνηση και «βολική αντιπολίτευση καλλιεργούν τον εφησυχασμό». 

Εξήγησε με μια πληθώρα παραδειγμάτων τον πολύμορφο τρόπο, με τον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καθώς στηρίζει το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και οικονομικά και πολιτικά, αλλά και στρατιωτικά. 

Στάθηκε, επίσης, στους σοβαρούς κινδύνους, με τους οποίους είναι αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, καθώς η χώρα μας ως κράτος-μέλος της λυκοσυμμαχίας συνδιαμορφώνει «μια πολιτική που στρέφεται ενάντια σε γειτονικούς λαούς και ανοίγει σοβαρούς κινδύνους για τον δικό μας» και «γιατί κομμάτια του ελληνικού κεφαλαίου και οι επιχειρηματικοί όμιλοι κερδίζουν και με το παραπάνω από αυτήν την εμπλοκή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε και στην αντιμεταναστευτική πολιτική που διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τις επικείμενες αυξημένες ροές ξεριζωμένων από τις χώρες τους λόγων των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων, σημειώνοντας ότι «δυναμώνει η λογική του κυνηγητού των κατατρεγμένων» και συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, «είναι μέρος του προβλήματος και του κυνηγητού». 

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ν. Σερετάκης υπενθύμισε ότι πάνω στις πλάτες του ουκρανικού λαού συγκρούονται ΝΑΤΟ-ΕΕ με το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό μπλοκ με αιχμή του δόρατος τη Ρωσία για τον έλεγχο αγορών και ενεργειακών πηγών. 

Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση σε αυτόν τον πόλεμο παίζει τον ρόλο του σημαιοφόρου στα ΝΑΤΟικά σχέδια και παράλληλα επιδιώκει την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης και του ρόλου της άρχουσας τάξης της εις βάρος όλων των λαών και με θύμα και τον ελληνικό που πληρώνει πολύ ακριβά το τίμημα από την τσέπη του.

Τέλος, κάλεσε στο αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής για τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά από τη ναζιστική κατοχή, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί όπως και τότε έτσι και σήμερα ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ισχυρό ΚΚΕ».