Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 17/3/2021 ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Παρά την προσπάθεια αποπροσανατολισμού στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (17/3/2021, θέμα οι νέες παρεμβάσεις και αλλαγές χρήσης Γης στο Άλσος), αναδείχθηκαν οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες που χαρακτηρίζουν όλες τις δημοτικές παρατάξεις που ανέλαβαν την Διοίκηση του Δήμου, από το 90 και μετά, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάτω από την πίεση του κόσμου και τη λαϊκή αγανάκτηση.

Χαρακτηριστική ήταν η συζήτηση για την ανάγκη ομόφωνης καταγγελίας της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Τομπούλογλου. Όπως ανέδειξε ο Νίκος Σερετάκης, πρόκειται για προσχεδιασμένη και μεθοδική επίθεση στο πλαίσιο καθοδηγούμενων επιθέσεων ενάντια σε κάθε αντίθετη άποψη ενός κατασταλτικού μηχανισμού με εγκληματική δράση και επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του. (video & video)

Έγινε φανερό ότι στο Δήμο υπάρχει συνέχεια!

Όχι μόνο στην υποστήριξη και την προώθηση των βασικών κατευθύνσεων της κεντρικής εξουσίας με όποια κυβέρνηση, όπως έγινε με την σταδιακή ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών (καθαριότητας, πράσινου κ.ο.κ), την πληθώρα προσλήψεων εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα προσκόμματα ενάντια σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τους πανηγυρισμούς για την μετακύληση των κρατικών ευθυνών σε Υγεία και Πρόνοια στους Δήμους, όπως συνέβη με τους  παιδικούς σταθμούς, την συντήρηση των σχολείων, την λειτουργία δημοτικών ιατρείων και κέντρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και ενάντια στα σύγχρονες ανάγκες μας και των οικογενειών μας για ψυχαγωγία, πολιτισμό και αθλητισμό, στην ίδια την ποιότητα της ζωής μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τιμά τη δέσμευσή της

να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα.

Σταθερά και επίμονα, για ακόμα μια φόρα, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές) επιτέλεσαν το ρόλο τους και ανέδειξαν τα πραγματικά αίτια της διαχρονικής απαξίωσης και της σταθερής προσπάθειας εμπορευματοποίησης του Άλσους μας με την ‘ανάπτυξη’ και ‘αξιοποίηση’ του σε πάρκο εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετατροπής της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Ν. Φιλαδέλφειας σε πεδίο επενδύσεων και εμπορικών χρήσεων της γης. Όπως το είχαμε αναδείξει με όλες μας τις δυνάμεις ήδη από το 2013 όταν άλλοι στέκονταν στο δέντρο και έχαναν το δασός με άσφαιρες διεκδικήσεις και φρούδες ελπίδες.

Αρχικά, οι ερωτήσεις μας έγιναν με στόχο να φωτίσουν την ουσία και τον ρόλο της Διοίκησης σε αυτή (video & video).

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης κατήγγειλε ότι το όραμά που τιτλοφόρησε ο κ Βούρος ως ‘αναβάθμιση και ασφάλεια σας’ με δύο λόγια αποδίδεται σε:  μικρότερο Άλσος - λιγότερο δάσος, περισσότερες μπίζνες.

Ο Γιάννης Ζαχαριάδης με την τοποθέτηση του αποδόμησε ανά σημείο πραγματικής παρέμβασης την προωθούμενη επιχειρηματολογία αναδεικνύοντας ότι οι αναβαθμοί και ο περιορισμός τωνπυλών έχουν, κατά τη γνώμη μας, άμεση σχέση με την οικονομική εκμετάλλευση τουάλσους, με την προσδοκία κερδών και την αναβάθμιση του γηπέδου ως οικονομικήδραστηριότητα.

Η Δανάη Γκούμα επεσήμανε ότι οι παρεμβάσεις αλλοίωσης του χαρακτήρα του Άλσους αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδιασμού για την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας όπου οριοθετείται και αναπτύσσεται ένα εμπορικό σύμπλεγμα και γι αυτό είναι ασυμβίβαστες με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο, όλο και πιο ρεαλιστικό ότι σήμερα οι αγώνες δεν μπορούν να δοθούν σε στενά πλαίσια αφού η επίθεση εναντία στα δικαιώματα μας είναι ενιαία και πολύπλευρη.

ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Σήμερα, η απάντηση οφείλει να είναι δυνατή, επίμονη, να μην χάνει τον στόχο της παρά τις φωνές αποπροσανατολισμού από κάθε κατεύθυνση, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού σε όλα τα επίπεδα.